Ovacije na izvedbi predstave “Kus petlić” u Beogradu

Predstava „Kus petlić“, po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Milana Neškovića, sinoć je doživela ovacije u Narodnom pozorištu u Beogradu. Mala scena subotičkog Narodnog pozorišta postavljena na velikoj sceni nacionalnog teatra pružila je odličnu atmosferu, što je glumce nadahnulo da igrajući u ovoj toploj ljudskoj priči daju sve od sebe. To je publika prepoznala i mnogostruko nagradila, jer su se oba igranja završila stajaćim ovacijama.

„Kus petlić“ je zbog velikog interesovanja sinoć imao dva izvođenja, što nije bilo lako imajući u vidu da je predstava izuzetno zahtevna. U publici su sinoć bili i brojni novinari, kolege, prijatelji, a komentari koje su nakon predstave podelili sa nama, učinili su nas ponosnima”, kažu u pozorištu. Po završetku oba igranja, direktor subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Nikolić je istakao da je izuzetno ponosan na kompletnu ekipu.

„Sve moje kolege i ovom prilikom su dokazale koliko znaju i šta sve mogu. Želim da se zahvalim svima njima koji su ovu, veoma zahtevnu predstavu izneli dva puta zaredom, pruživši svoj maksimum, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i stajaćim ovacijama.  Zaista mi je izuzetno zadovoljstvo što sam i sinoć bio deo ove divne priče. Mnogo znači kada čujete ovakve komentare, to vam daje vetar u leđa da nastavite dalje u istom maniru“, rekao je Nikolić.

Glumica Minja Peković podelila je svoje utiske: „Predstava je imala divan prijem kod publike. Oba puta. Puno mi je srce! Razmena energije bila je čarobna. Mislila sam da ćemo biti mrtvi umorni posle dva izvođenja sa kratkom pauzom između, ali uzbuđenje i radost su nam kompenzovali utrošenu energiju. Do te mere, da nisam duuuugo mogla da zaspim“, istakla je ona. Kako naglašavaju u Narodnom pozorištu, zbog ogromnog interesovanja predstava „Kus petlić“ gostovaće u junu u jednom zanimljivom ambijentu na otvorenom, takođe u Beogradu. 

„Zahvaljujem i kolegama iz Beograda na toplom prijemu i nadam se da će naša saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Nikolić nakon beogradske premijere, koja je za kratko vreme pobrala brojne nagrade, a kojoj predstoji učešće na novim festivalima.