Otvoreno Privremeno prihvatilište za najugroženije sugrađane

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, direktorka Centra za socijalni rad, Brigita Janošič Barati, i sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković, otvorili su danas Privremeno prihvatilište za naše najugroženije sugrađane u ulici Braće Radić 83, u  Mesnoj zejednici „Bajnat“.

Ilija Đukanović je, tim povodom, izjavio kako svake godine u zimskom periodu lokalna samouprava otvori privremeno prihvatilište za beskućnike i da je nakon radnog sastanka, održanog protekle sedmice, sa predstavnicima Centra za socijalni rad i Gradske organizacije Crvenog krsta odlučeno da se ove godine Prihvatilište otvorim ranije nego prethodnih godina.

 

„Naš cilj je bio da ovim ranijim otvaranjem produžimo rad Privremenog prihvatilišta na više od tri meseca, što će biti najduže u odnosu na sve prethodne godine. Kao i prethodnih godina, korisnici dolaze u Prihvatilište sa uputom Stručne službe Centra za socijalni rad, dok su rukovođenje i organizacija rada prihvatilišta povereni Gradskoj organizaciji Crvenog krsta. Od 13. decembra prošle godine do 13. marta ove godine, ukupno je 20 korisnika bilo zbrinuto u Prihvatilištu. U ovoj godini planirana sredstva u budžetu grada iznose 870.000 dinara, a za narednu godinu za Privremeno prihvatilište planirana su veća izdvajanja“, naglasio je Đukanović.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *