Održan humanitarni koncert “Kako bubanj kaže”

U Politehničkoj školi danas je održana prva u nizu aktivnosti novoosnovane fondacije “Profesura”. Reč je o dobrotvornom koncertu “Kako bubanj kaže”, koji je organizovan u cilju prikupljanja sredstava za stipendiranje talentovanih učenika i amaterskih sportista koji su ostvarili lepe rezultate, a inače nisu stipendirana i slabijeg su materijalnog stanja. U koncertu su učestvovali učenici Politehničke škole Marko Milivojević, Jelena Jenei, Ilija Radumilo, Bojan Francišković, Jovana Novković u pratnji Novog omladinskog hora.

Ideju o osnivanju fondacije potekla je od mene lično. Deset godina bavim se dobrotvornim akcijama u ovoj obrazovnoj ustanovi, prikupljali smo novac za bolesnu decu, a pored toga pet godina sam sa učenicima Politehničke škole volontirala u Gerontološkom centru gde sam držala književne večeri, izvodili smo nepokretne korisnike u šetnju po Dudovoj šumi kako bi i oni uživali u prirodi, slavili sa njima razne praznike, organizovali maskembale, priređivali sportske i likovne aktivnosti. Sva ta iskustva su u nekom momentu meni pojmila ideju da stavim to u jednu formu, a najpogodnija je bila fondacija zato što je neprofitna organizacija”, rekla je Stela Šarović, profesor srpskog jezika i književnosti i osnivač fondacije “Profesura”.

U okviru godišnjeg Plana rada fondacije, sledeća aktivnost je realizacija projekta u partnerstvu sa Art bioskopom “Aleksandar Lifka”, koji će sadržavati senzibilisanje mladih na nasilje u našem društvu putem prikazivanja umetničkih filmova, koje će zajedno sa decom tumačiti filmski režiser i dramaturg, a nakon toga u planu je održavanje besplatne obuke i humanitarne aktivnosti sa Planinarskim klubom “Spartak”, kao i ekološka akcija pošumljavanja i čišćenja šuma Subotice.