Humanitarnim aktivnostima pomažu talentovane učenike i učenike slabijeg materijalnog stanja

Ciljevi formiranja fondacije Profesura u sklopu Politehničke škole prevashodno su unapređenje amaterskog sporta,  brige o deci i mladima, pomoći  starima kao i promovisanje prosvetne struke. Mi želimo da profesori i učenici zajedno, volonterskim humanitarnim radom sarađuju i pomognu nekome kome je pomoć neophodna.  Republika, Pokrajina i naš grad daju mnogo ali mi želimo da one koji su nevidljivi izvučemo na površinu, rekla je Stela Šarović, inicijator osnivanja Fondacije dodajući da je sama ideja potekla na osnovu ostvarenih aktivnosti prethodnih deset godina.

Prva aktivnost Fondacije, humanitarni koncert, održaće se već sutra u dvorištu Politehničke škole na kojem će nastupiti učenici koji se amaterski bave muzikom ili uporedo pohađaju Muzičku školu. Nastupiće: Marko Milivojević gitara i vokal, Bojan Francišković bubnjevi, Jelena Jenei gitara-vokal, Jovana Novković klarinet i novi omladinski hor.

Politehnička škola u Subotici, decenijama iza nas, uči i vaspitava učenike. Deo tog vaspitnog procesa jeste podsticanje učenika na empatiju odnosno podsticanje učenika na solidarnost. Brojne aktivnosti su organizovane u školi i sve te aktivnosti su sada krunisane formiranjem Fondacije čiji je osnovni zadatak pomoć učenicima slabijeg materijalnog stanja odnosno pomoć talentovanim đacima, rekao je direktor Politehničke škole, Iso Planić dodajući da će se se pored koncerta sutra organizovati i dan Otvorenih vrata.

Žiro račun za sve koji žele da pomognu rad Fondacije donacijom je 160-6000001410816-02 .