Gradonačelnik Stevan Bakić oboleo od zarazne bolesti Covid 19

Ovim putem želim da obavestim subotičku i širu javnost, da sam oboleo od zarazne bolesti covid 19, što je potvrdio test koji sam uradio.

Nalazim se na kućnom lečenju, nemam povišenu temperaturu ali mogu svim sugrađanima da potvrdim da i ovaj, po oceni mnogih stručnjaka, blaži soj virusa korona, nosi sa sobom velike izazove i poteškoće za naše zdravlje.

Jedan sam od velikog broja ljudi koji se na dnevnom nivou zaraze u našem gradu i zemlji. Moja je nada da ovako masovno širenje blaže varijante virusa označava početak kraja pandemije ali jedino u šta možemo biti sigurni je da je pritisak na naš Dom zdravlja i Opštu bolnicu ogroman i da je klinička slika onih ljudi, poput mene, koji su iskoristili mogućnost da se tri puta vakcinišu, znatno blaža.

Apelujem zato na one koji su zdravi, da pristupe vakcinaciji, što će im značajno pomoći da posledice eventualne zaraze budu što blaže za njih, njihove bližnje i zdravstveni sistem.

Izvinjavam se svim ustanovama i pojedincina sa kojima sam trebao da se sastanem, kao i organizatorima manifestacija na koje sam bio pozvan da prisustvujem, što to neću biti u prilici da učinim.

Poštujmo mere zaštite, pristupimo vakcinaciji i čuvajmo jedni druge i naše zdravstvene radnike.

Želeći najpre dobro zdravlje svim sugrađanima, koristim priliku da subotičkim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima, čestitam školsku slavu i državni praznik – Svetog Savu.