Nastavljena akcija podele sportske opreme amaterskim klubovima

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, zamenik predsednika Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović,  nastavili su akciju podele opreme amaterskim klubovima iz Srbije. U prostorijama TSC Akademije u Bačkoj Topoli, uručena je oprema za 17 klubova sa teritorije opštinskog fudbalskog saveza Bačka Topola-Mali Iđoš.

Goste iz FSS su dočekali predsednik pomenutog saveza Petar Tadić, predsednik TSC-a Janoš Žemberi i generalni direktor kluba Sabolč Palađi. Petar Tadić je pozdravio čelnike FSS i FS Vojvodine i zahvalio na poklonima. „Ovaj divan gest mnogo će značiti našoj maloj sredini i doprineće razvoju fudbala na teritoriji opštinskog saveza koji je srpskom fudbalu podario veliki broj prvoligaških fudbalera i državnih reprezentativaca“, rekao je Tadić.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković je istakao da mu je uvek prijatno u Bačkoj Topoli. „Čast mi je i zadovoljstvo što sam ponovo u društvu ovih divnih ljudi. Odrastao sam u maloj sredini i znam koliko će vam značiti sportska oprema koju smo vam doneli. Svestan sam da to nije ništa posebno, ali klubovima koji su baza srpskog fudbala može da bude od velike koristi. Znamo gde se formiraju budući fudbalski asovi i pomagaćemo i dalje amaterske klubove u kojima su stasala mnoga poznata imena našeg fudbala. Neka vam je sa srećom i da u novoj opremi ostvarite zacrtane ciljeve“, kazao je Bjeković.

„Na ovim prostorima je uvek bilo dobrih igrača, neki od njih su napravili ozbiljnu karijeru, a ne sumnjam da će ih biti i ubuduće. Drago mi je što su u FSS prepoznali značaj ulaganja u male, amaterske klubove, jer se iz njih lako iznedre budući reprezentativci“, dodao je predsednik TSC-a Janoš Žemberi. U 17 klubova Opštinskog fudbalskog saveza Bačka Topola-Mali Iđoš registrovano je 1.200 igrača, 60 sudija, instruktora i isto toliko trenera.

Sportsku opremu dobili su fudbalski klubovi Tomislavci, Pobeda, Sloboda Stara Moravica, Slavija Novo Orahovo, Proleter Nјegoševo, Eđšeg Mali Iđoš, Olimpija Gunaroš, Sokolac Bački Sokolac, Solunac Jerković Karađorđevo, Panonija IM Topola, TSC (pioniri), Jadran Feketić, Bačka Pačir, Bajša, Nјegoš Lovćenac i ŽFK TSC Kanjiža.