Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja dragocenosti

Na graničnom prelazu Horgoš danas je sprečen još jedan pokušaj krijumčarenja dragocenosti spakovanih u ručni prtljag jednog putnika, koji se autobusom iz Beograda uputio ka Beču.

Carinici su autobus beogradskih registarskih oznaka zaustavili radi redovne kontrole na izlazu iz zemlje, kada su upitali prisutne putnike i vozače da li imaju nešto da prijave, što su svi negirali. Ubrzo potom, usledila je detaljna kontrola, zahvaljujući kojoj je otkrivena putna torba koju je jedan strani državljanin držao na sedištu do svog, a u kojoj se nalazila i lična torbica ispunjena sa preko 100 grama raznobojnih kamenčića za koje se sumnja da je reč o dragom kamenju. Nakon otkrivanja neprijavljenog sadržaja, putnik je potvrdio da se radi o njegovom vlasništvu.

Detaljnim pregledom sadržaja, utvrđeno je da se radi o 79 grama kamenčića raznih boja i oblika, kao i o jednom krupnijem prstenu, teškom 30 grama, u koji je ugrađen kamen zelene boje. Kako se radi o specifičnoj robi, nije bilo moguće golim okom utvrditi da li je reč o dragocenostima, već će to biti poznato nakon stručnog veštačenja.