Monodrama o Miroslavu Miki Antiću

U prostorijama Fondacije ,,Danilo Kiš“ u petak, 29. aprila sa početkom u 20 časova, mladi glumac Danilo Milenković odigraće monodramu „Besmrtni dečak“, koja predstavlja priču o životu čuvenog jugoslovenskog pesnika Miroslava Mike Antića.

Monodrama je prožeta stvarnim likovima i događajima koji su vezani za ovog večitog dečaka, a publika će moći da vidi različite etape piščevog života – od detinjstva, preko ljubavnog i kafanskog do borbe sa opakom bolešću. U njoj se pored protagoniste koji vodi priču, pojavljuju poznati i manje poznati ljudi iz Mikinog života.

“Kroz poeziju Mike Antića, glumac Danilo Milenković provlači pesnikovu emociju i otvara publici nove poglede na njegova dela i odaje počast, priznanje i omaž pesniku koji je živeo za trenutak, ljude i ljubav”, navode organizatori ovog događaja.

Mentor u monodrami je prof. Jelena Trepetova Kostić, scenski pokret uradila je mr Renata Agostini, a scenski govor Jovanka Božović Milovanović. Ulaz na predstavu je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno rezervisati svoju besplatnu kartu. Rezervacije karata radnim danima od 9 do 17 časova moguće je izvršiti putem telefona na broj 060/523 56 62.