Manifestacija “4. Vaskrs na Paliću” sutra na Velikoj terasi

Turističko – kulturno humanitarna manifestacija “Vaskrs na Paliću”, nakon dve godine pauze biće održana sutra, 23. aprila od 11 do 13 časova na Velikoj terasi.

“Pozivamo sve učesnike od 1 do 101 godine. Kao neki uvod i zagrevanje pripremili smo kulturno – umetnički program, pre svega tu nam je stalna postava folklornog ansambla “Sunce” iz Subotice, koje ove godine proslavlja pet godina postojanja i dens studio “Boombox”, inače osvajači velikog broja nagrada i priznanja i za ovih pet godina koliko postoji naša manifestacija pokazali su koliko zapravo daju doprinos gradu i uopšte omladini da se razvijaju u nekom sportskom duhu. Program je prilagođen tako da kada se malo zagrejemo uz muzički program, deca sakupe jaja od stiropora koja će ukrašavati u tri tehnike. Kada se oslikaju jaja, napravljena je mogućnost da se ista na neki način i prodaju, kako bi humanitarna akcija bila na vrhuncu zadatka, a kao i 2019. godine, novac sakupljen od prodaje namenjen je Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, izjavila je Olivera Imbronović, predsednica Udruženja “Jogi”.

“Elitte Palić” i ovaj četvrti put podržava manifestaciju u nadi da će se ista odvijati mnogo duže nego do sada. Ovom prilikom pozivamo svu decu bilo kog uzrasta da dođu na Palić u subotu da se provedu, uživaju i da pomognemo nekome”, rekao je Dalibor Sekulić, direktor Elitte Palić-a.

U manifestaciji će učestvovati i “Suzina mala krojačka radionica – Bojalište” sa svojim  dekoracijama koje su, kako ističu organizatori neizostavne i imaju i umetnički karakter, a biće izloženi i dečiji radovi. “Drago nam je da ponovo učestvujemo kao prijatelji ovako lepe manifestacije pošto je mala radionica od osnivanja 2013. godine posvećena deljenju radosti, kako među decom tako i među odraslima. Ove godine smo se ponovo odazvali pozivu i pripremili izuzetnu dekoraciju u kojoj verujemo da će deca jako uživati kao i pre tri godine. Uvek smo spremni i učestvujemo u svim dešavanjima gde je deljenje sreće i radosti prioritet”, istakla je Suzana Đurić Milijašević, vlasnica.

Za najhrabrije mališane koji žele da otpevaju ili odrecituju pesmu o Vaskrsu ili se maskiraju u određenu simboliku ovog praznika pripremljene su brojne nagrade. Organizatori “4. Vaskrsa na Paliću” su Turistička organizacija Subotice, preduzeće “Park Palić”, Hotel Prezident, Elitte Palić, vila Larus i Udruženje “Jogi”.