KulturaSubotica danas

Interetno festival ove godine od 21. do 26. avgusta

Dvadeset i drugi Interetno festival u Subotici, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, Grada i donatora, počinje u ponedeljak, 21. avgusta, i  traje šest dana.

Kako tradicija nalaže, svake godine festival se otvara svečanim defileom učesnika od Katedrale Svete Terezije Aviljske do Etnopolisa, u centru grada, gde se Subotičani i posetioci iz drugih gradova okupe u velikom broju kako bi pozdravili sve učesnike. Na ovogodišnjem Interetno festivalu, publici će se predstaviti više plesnih grupa i mnogo izvođača iz zemalja u regionu, pa će se tako na otvorenoj sceni, kod Gradske kuće, pored učesnika iz Srbije, prikazati i gosti iz Mađarske, Indije, Severne Makedonije i Slovačke.

„Kao što je i do sada bilo na svakom Interetno festivalu, ponosan sam što smo mogli sve da obezbedimo i organizujemo nastupanje izuzetnih umetnika, bez obzira što znamo da su finansijska sredstva ograničena. Nažalost i kod nas, kao i Mađarskoj, dosta festivala nije ni održano ili je promenilo dužinu trajanja i oblik. Mi se još držimo i izdržaćemo. Ove godine od ni od pokrajine ni od republike nismo dobili ni dinara za podršku Festivalu, za razliku od prethodnih kada su sredstva data skromno ali su nam mnogo značila. Hvala gradu Subotici i svim prijateljima i donatorima koji su nam omogućili da i ove godine imamo kvalitetan program.“ – rekao je direktor Festivala, Bela Bodrogi.

Detaljan program ovogodišnjeg Interetno festivala možete pronaći na stranici Festivala : https://interetno.net/sh/program-4