ŽFK Spartak je pobednik Kupa Srbije za sezonu 2022/2023

U finalu Kupa Srbije za žene Spartak, je slavio pobedu nad ekipom Crvene zvezde rezultatom 2:0, a Subotičankama je ovo deseti trofej u Kupu Srbije.

Takođe, pre desetak dana Spartak je osvojio i naslov šampiona Srbije po 14. put i osvajanjem „duple krune“ potvrdio apsolutni primat na domaćim fudbalskim terenima, kada je lepši pol u pitanju. Iskusnije Subotičanke su kroz veći posed lopte (62:38), praktično okupirale polovinu terena koja je pripadala Crvenoj zvezdi, ali zbog čvrste i blagovremene odbrane Beograđanki nisu napravile previše izglednih prilika. Grešku odbrane u 9. minuti je iskoristila Tijana Filipović i sa oko 13-14 metara šutirala i poentirala za 0:1.

U 36. minutu Anastasija Ćirić je bila u idealnoj prilici nakon asistencije Aline Baka, ali je za par santimetara zakasnila da klizećim startom iz neposredne blizine loptu ubaci u mrežu. Anastasija Ćirić je i u 47. minuti imala 100% šansu, ali je šutirala pored gola. Lepu priliku je imala u 50. minuti Sidni Stajer, ali je pogodila prečku. U 65. minuti Crvena zvezda je bila u prilici da poravna rezultat, ali je Anđela Tošković takođe pogodila prečku. U 77. minuti Sidni Stajer postiže gol za Spartak, nakon asistencije Sare Pavlović.