Fudbalerke Spartaka pobedile u prijateljskoj utakmici

Fudbalerke Spartaka su u subotu, 04. februara odigrale prijateljsku utakmicu protiv Osijeka, višegodišnjeg prvaka susedne Hrvatske, a izabranice Borisa Arsića i ovu četvrtu kontrolnu utakmicu završile su pobedom.

Po hladnom vremenu i jakom vetru, loptu je teško bilo kontrolisati što je u znatnoj meri uticalo na kvalitet igre obe ekipe, a jedini gol na utakmici postigla je Elena Cvetković u drugom poluvremenu. Stručni štab zbog povreda nije mogao računati na tri igračice, Stupar, Đokić i Golubović.

Izvršeno je 5 izmena, dok 7 igračica nije dobilo priliku da izađe na teren. U nastavku klupskih priprema, od 26. februara do 3. marta, kombinovani tim Golubica (mlađe od 21 godine), učestvovaće na Međunarodnom turniru u Rimu. Očekuje se da će odigrati najmanje 2 utakmice sa nekom od ekipa iz Kanade, Engleske, Velsa, Ukrajine i Rusije koje su potvrdile učešće.

Deo ekipe koji ostane u Subotici, odigraće 1. marta poslednju pripremnu utakmicu pred prolećni nastavak domaćih takmičenja. Utakmica se igra u Subotici protiv Ferencvaroša koje su aktuelne šampionke Mađarske.