Uspešna Nina Šabić na Seniorskom prvenstvu

Uspešna Nina Šabić na Seniorskom prvenstvu

Na Seniorskom prvenstvu Evrope u muškoj i ženskoj gimnastici koje je održano u Turskoj, uspešno je nastupila i Reprezentacija Srbije, a jedina predstavnica u ženskoj gimnastici bila je Nina Šabić, članica Gimnastičkog sokolskog kluba “Spartak”, koju je predvodio trener Miloš Vucelić.

Nina je svoj najbolji plasman imala u preskoku, gde je sa osvojenih 12.183 boda zauzela 14. mesto i malo joj je nedostajalo da se plasira u finale u ovoj disciplini. Učestvovala je i u višeboju, u kojem je postigla zapaženih 41.798 poena, što joj je omogućilo da osvoji 86. mesto. Ovo je bilo njeno prvo evropsko seniorsko prvenstvo, na kojem je svojim dobrim nastupom pokazala ne samo svoj talenat, već i visoki potencijal za budućnost. Iako ima tek 16 godina, ostvarenim rezultatom u preskoku bila je blizu da ostvari plasman u jedno finale po spravama, što bi predstavljalo veliki uspeh za srpsku gimnastiku.

U muškoj sportskoj gimnastici, Srbiju su predstavljali Petar Vefić, najbolji višebojac Srbije, Ivan Dejanović, najbolji na vratilu u Srbiji, Vladimir Drakulić, kao trener i Dejan Dejanović kao sudija. Petar Vefić je nastupio u višeboju i postigao veoma dobar rezultat od 76.599 poena, što mu je donelo 45. mesto, a Ivan Dejanović je nastupio na vratilu, na kojem je ostvario rezultat od 13.166 poena i zauzeo 28. mesto.