Sportski tereni na Prozivci domaćini nacionalnog festivala za decu „Mali Hrabriša“

Na sportskim terenima naselja Prozivka, u nedelju, 15. oktobra, će se održati XVII nacionalni festival za decu „Mali Hrabriša“.

„Mali Hrabriša“ se nalazi u zvaničnom kalendaru aktivnosti Asocijacije Sport za sve Srbije, državne institucije nadležne za rekretivni sport u našoj zemlji.

„Naš slogan je „Sport  za sve – sport za svakoga“ sa ciljem da što veći broj dece  uključimo u sportsko-rekreativne programe, omogućimo im da se druže, putuju i upoznaju znamenitosti naše prelepe Srbije, ali i da se, ukoliko pripadaju ugroženim kategorijama društva, osete prihvaćeno i jednako od strane vršnjačke populacije“ – kažu organizatori.

Prograsmke aktivnosti Festivala su sastavljene od niza poligona zanmljivog sadržaja, različitih tematskih karaktera koji od dece iziskuju svestrane motoričke sposobnosti.

„Mali Hrabriša ne zna za poraz i svi učesnici se nagrađuju za uspešno obavljene zadatke. Hrabriša ne insistira na pobedi već potencira pristojnost, razumevanje i poštovanje različtosti, dok slavimo ferplej i lični napredak u skladu sa sopstvenim mogućnostima. Naš cilj je da promovišemo sport kao celoživotnu aktivnost, sport radi zdravlja u funkciji kulture, obrazovanja i vaspitanja“ – ističu iz Asocijacije.

program počinje u 9.30 časova.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *