Prozivka fudbalerki ŽFK “Spartak”, počele pripreme pred važne mečeve

Fudbalerke ŽFK “Spartak” nakon pauze danas su održale prvi pripremni trening pred prestojeće mečeve koje ih u narednom periodu očekuju u okviru UEFA Lige šampiona. Golubice imaju nešto više od mesec dana da se dobro uigraju pred utakmice sa prvacima Norveške i Turske, s obzirom da će naš grad biti domaćin kvalifikacione Grupe 11 od 17. do 22. avgusta.

“Posle 10 godina uspeli smo da Evropu ponovo dovedemo u naš grad. Ja mogu da kažem da imamo sreću da je grupa od tri, dakle suština je da je manje ja bih rekao obaveza, ali sa druge strane velika odgovornost jer se naš tim prema koeficijentu nalazi u finalnoj utakmici i praktično čeka pobednika utakmice Bran Kvinner – Alg Spor koja se igra 18. avgusta u Bačkoj Topoli. Pred nama su jako važne pripreme, kratak je period do početka kvalifikacija, ali se klub potrudio da igračice imaju dobar sadržaj. Fudbalerke će već naredne nedelje po prvi put biti učesnice međunarodnog turnira u Rusiji “Railways Russia womens club 2022” u organizaciji kluba “Lokomotiva”, gde  će golubice imati dve odlične provere. Po povratku ćemo se potruditi da igračice imaju jake kontrolne provere sa jakim ekipama, kako bi što bolje i kvalitetnije ušli u deo kvalifikacija”, istakao je Bojan Arsić, šef stručnog štaba ŽFK “Spartak”.

“Stekli su se uslovi da možemo da počnemo da radimo i funkcionišemo. Nadam se da su se devojke dobro odmorile i da su napunile baterije, sigurno da je svima nama u glavi prošlogodišnje iskustvo, gde smo bili na korak od Runde 2 gde su nas minuti delili da napravimo jedan veliki uspeh. Doživeli smo jedno bolno iskustvo gde smo tada rekli da ovako nešto je moralo da se desi iz nekog razloga, sačekaćemo novu priliku i raditi žestoko da dođemo u situaciju da godinu dana nakon te utakmice dobijemo šansu da neke stvari ispravimo i da pokušamo da napravimo to što već dugi niz godina želimo. Žreb nam nije bio naklonjen, dobili smo ekipu koja je ozbiljna, ali apsolutno se nećemo baviti protivnikom koliko nama, naše ambicije su najveće, izaći ćemo na svaku utakmicu sa stavom da pobedimo, neće nas interesovati ko je sa druge strane terena, tako da mi imamo obavezu prema sebi da ono što smo prošle godine doživeli transformišemo u pozitivnom smislu”, naglasio je Boris Arsić, trener golubica.

Kako kažu u stručnom štabu, pred fudbalerkama je složeniji period i one igračice koje su kostur ekipe su i dalje prisutne, a u klubu rade i na pojačanju određenih pozicija, kako bi napravili dobar tim koji takmičarski može da iznese predstojeće mečeve na najbolji mogući način. U toku su završni pregovori za nekoliko pojačanja, a pored toga i na dve pozicije u stručnom štabu, što govori da su bitni i kvantitet i kvalitet.

“Ovaj period biće maksimalno iskorišćen za uigravanje tima za podizanje nivoa igre. Mi imamo prepoznatljiv stil i određene mehanizme koji su već postavljeni, koristićemo ovaj period da to unapredimo i da možemo da odgovorimo ekipi Brana koja je skandinavska ekipa, koja igra jedan specifičan fudbal, ali mi ćemo gledati da svoje neke prednosti stavimo u prvi plan, da se našim stilom nametnemo u toj utakmici i da neutrališemo njihove prednosti”, dodao je Arsić.

U stručnom štabu ove godine će biti Miša Beljin, pomoćni trener ženske fudbalske reprezentacije Srbije koji, kako objašnjavaju u ŽFK “Spartak” svojim iskustvom i znanjem može da pomogne. Pored njega tu je i trener golmana Branislav Radojičić, a radi se i na postavljanju još dve pozicije u stručnom štabu, kako bi klub bio spreman za predstojeće važne mečeve.