Pripreme u punom jeku

Fudbaleri TSC tokom priprema za prolećni deo Superlige Srbije, u Španiji odigrali su još jednu pripremnu utakmicu i to protiv Sijetl saundersa. Duel je završen porazom TSC rezultatom 2 : 3. Utakmica je bila ogroman test za TSC, pogotovo protiv tima koji vodi poznati srpski fudbaler i trener Predrag Preki Radosavljević, kaže šef stručnog štaba plavo-belih Žarko Lazetić.

Zaista je bilo fantastično. Sigurno najvažniji meč u ovim pripremama iz kojih ćemo moći mnoge pouke da izvučemo. Igrati sa ekipom Sijetla koja je izvanredna i sigurno na nivou Lige Evrope, po intenzitetu i po kvalitetu i bila je veliki ispit naše spremnosti. Čestitke Predragu Radosavljeviću koji tamo radi dobar posao i sa kojim smo imali prilike da se upoznamo i razgovaramo, kaže Lazetić.

Što se tiče same utakmice ona je bila veoma intenzivna sa puno prilika na obe strane.

 Uslovi za meč bili su izvanredni. Imamo sada puno toga da analiziramo, jer kada se sastanete sa ovakvom ekipom, veliko je to zadovoljstvo i za učenje i za pripremni period. Ova utakmica, iako smo je izgubili, odlična je smernica šta i kako treba da radimo dalje. U prvom poluvremenu se u pojedinim trenucima možda nismo najbolje snašli, bili malo neprecizni, pa nas je suparnik iznenadio intenzitetom. U drugom poluvremenu smo uspeli da se nametnemo, prevashodno pasovima i organizacijom napada, te da pružimo mnogo više nego u prvom poluvremenu. Imali smo jednu prečku i dve izvanredne prilike. Sada vidimo da ima puno stvari koje će značiti nama u stručnom štabu i igračima da popravimo, za ispite koji nas očekuju u prolećnom delu prvenstva Srbije, objašnjava Lazetić.

Kako dodaje, fudbalerima TSC ostala je još jedna pripremna utakmica u Španiji protiv AIK-a iz Stokholma, a onda povratak kući i dalja analiza onoga što su uradili tokom priprema.

Verujem da ćemo izvući dobre pouke iz ovog i prethodnih mečeva, te da ćemo da privedemo pripreme kraju kako treba. Radićemo još na fizičkoj spremi, mnogo više na taktici i tehnici, da bi unapredili detalje u igri i spremni dočekali nastavak prvenstva, zaključuje  Lazetić.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *