Potpisan ugovor za rekonstrukciju krova hale za tenis

Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj potpisali su ugovor za rekonstrukciju krova hale koju koristi Tenis klub „Spartak”. Ukupna vrednost investicije je oko 9,75 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat  će sufinansirati radove sa pet miliona dinara, dok će Grad učestvovati sa 4,75 miliona dinara. Rok za realizaciju projekta je oktobar 2024. godine.

Zahvaljujući saradnji Grada i pokrajinskih vlasti, odnosno  Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, hala je delimično renovirana sredinom 2022. godine, kada su  rekonstruisane staklene površine, čime je obezbeđena visoka energetska efikasnost. Ukupna vrednost te investicije je bila 4,8 miliona dinara od čega je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio 4,4 miliona, a ostatak novca Grad Subotica i TK „Spartak“. Dodatno unapređenje energetske efikasnosti ovog objekta poboljšaće kvalitet treninga sportista i rekreativaca,  i smanjiti  troškove grejanja.

Teniski klub „Spartak“ je jedan od najstarijih klubova u zemlji, osnovan 1898. godine, a od 1945. godine nosi naziv „Spartak”. Osvojio je preko stotinu ekipnih i pojedinačnih prvenstava države, ima više od 60 pojedinačnih državnih prvaka, u poslednjih deset godina bio je državni prvak u ekipnoj konkurenciji do 12, 14, 16 i 18 godina i u seniorskoj konkurenciji. Među uspešnijima je 2019. godina kada je TK „Spartak“ osvojio ekipno prvenstvo u juniorskoj i ženskoj konkurenciji, kao i državno ekipno prvenstvo u seniorskoj konkurenciji. Uspeh je ponovljen i 2023. godine, kada su ponovo osvojili seniorsku titulu, savladavši u finalu favorizovani tim „Crvene zvezde”.

Klub  ima razvijenu sekciju veterana, sa preko 100 članova, koji uspešno učestvuju na veteranskim turnirima i osvajaju prva mesta. Svake godine organizuju veliki broj turnira, prvenstveno za takmičare uzrasta od 14 do 18 godina. Prostorije teniskog kluba „Spartak” trenutno koristi oko 300 profesionalnih igrača, polaznika škole tenisa i rekreativaca starosti od 6 godina do 75 godina.

Klub ima deset šljakastih terena i balon sa tri terena koje koriste zimi. Posebno im je važna zidana hala, koja je možda jedina u Srbiji sa šljakom. Tokom zimskog perioda u njoj se odvija trenažni proces.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *