Plave golubice pokazale nadmoć nad Crvenom Zvezdom

U 6. kolu Super lige za žene u sezoni 22/23, ekipa ŽFK “Spartak” dočekala je u derbiju ekipu Crvene Zvezde iz Beograda. Spartak je slavio ubedljivo bez primljenog gola sa 3:0, a pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon prvog poluvremena jer su golubice postigle sva tri gola u prvom delu igre.

Prvu priliku na utakmici imale su domaće u 5. minutu, pokušala je Živana Stupar odličnim šutem u gornji desni ugao, ali proslavila se Ema Aleksić na golu crveno belih koja loptu izbija u korner. Udarac iz ugla izvela je Anđela Frajtović koja je loptu sa ćoška terena direktno poslala u mrežu za 1:0. Prednost je udvostručila Anastasija Ćirić, koja je iskoristila dubinsku loptu, našla se sama ispred golmanke Eme i rutinski je savladala za 2:0. Spartak je do trećeg gola došao u finišu prvog poluvremena, Džesika Kuart je asistirala, a Živana Stupar je loptu poslala u mrežu u 43. minutu.

U drugom poluvremenu se nije ništa desilo, jer su treneri napravili određene promene, Spartak je mirno držao posed ali se šanse nisu stvarale, pa je na kraju utakmica i završena sa rezultatom koji je bio aktivan na poluvremenu. Jedina šansa koju je Spartak propustio jeste pred kraj meča, kada je Violeta Slović propustila priliku da realizuje jedanesterac i poslala loptu pored stative nakon prekršaja gostiju. U 7. kolu fudbalerke gostuju ekipi Sloge iz Zemuna.

Spartak: Dajana Mihajlović, Isidora Vučković, Džesika Kauart, Violeta Slović, Anđela Frajtović, Tijana Filipović, Alisa Kusi, Biljana Ilić, Živana Stupar, Tajla Džej Vlajnić (85. Milica Šarić), Anastasija Ćirić.

Crvena Zvezda: Ema Aleksić, Nina Čavić, Ana Šćepanović (70.Mirela Tenkov), Ivana Malijar (58. Nikolina Milović), Tijana Žarković (53. Anđela Krtsić), Miriela Kuezada (58. Jovana Aranđelović), Mina Čavić, Sofija Sremčević, Natalija Vorkapić (58. Anja Jestrović), Nina Matejić, Tijana Đorđević.