Odličan start šampionki Srbije u pripremnom periodu – pobede nad šampionima Mađarske i Hrvatske – tri nova imena u sastavu „golubica“

U okviru letnjih priprema 2023/24. ŽFK „Spartak“ je proteklih dana odigrao dve međunarodne, prijateljske utakmice u kojima je izašao kao apsolutni pobednik.

Prva utakmica odigrana je 22. jula u Budimpešti, gde su naše golubice gostovale timu „Ferencvaroš TC“ i savladale ih sa rezultatom 0:2. U 41. minutu gol je postigla Filipovićeva, dok je Ćirićeva poentirala tri minuta kasnije.

Druga utakmica bila je 29. jula, na stadionu FK Bačka, gde su „plavo-bele“ dočekale ŽNK Osijek i briljirale sa skorom 5:0. Gol su dale: Belovanova, Filipovićeva, Ćirićeva, Stupareva i Jošićeva.

Ekipu ŽKF „Spartak“ pojačale su tri dame:

– ŽELJKA BELOVAN (SRB)

Saradnja je dogovorena na godinu dana sa mogućnošću produženja ugovora. Željka Belovan (24), rodom iz Zrenjanina dolazi u Spartak iz ŽFK TSC (Kanjiža) gde je bila okosnica tima dve sezone, dok je u karijeri nastupala još i za Breznicu iz Crne Gore, Zemun, Obilić i Radnički 1919 iz Zrenjanina. Željka svojim kvalitetima može da odgovori zahtevima stručnog štaba na više pozicija, što će zasigurno značiti klubu u formiranju tima za novu sezonu i nastup u Evropi.

– KAMILE PAVARIN (BRA)

Dvadesetogodišnja golgeterka iz Brazila dolazi u Spartak iz brazilskog velikana SC CORINTHIANS. Kamile igra na poziciji napadača. Saradnja je dogovorena na godinu dana.

– MAKENZIE LANGDOK (USA)

Dvadesetčetvorogodišnja iskusna fudbalerka iz Amerike dolazi u Spartak iz Minesote, Aurora FC čiji je bila kapiten tima. Langdok igra na poziciji defanzivca. Saradnja je dogovorena na godinu dana.