MKK Spartak poražen, ali je pružio dostojan otpor evroligašu

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili Spartak sa 91:69. Crno-bele je do pobede, pred oko tri hiljade navijača u hali Čair, vodio Matijas Lesor sa 17 poena, po 14 su postigli Zek Ledej i Danilo Anđušić, dok je Aleksa Avramović utakmicu završio sa 13 poena.

U timu Spartaka najbolji je bio Andrija Bojić sa 17 poena, dva poena manje je ubacio Aleksandar Živojin Danilović, dok je Aleksa Jugović postigao 13 poena. Košarkaši Spartaka su u prvoj četvrtini pružili dobar otpor crno-belima, u jednom trenutku su i poveli (13:11), ali je Partizan odgovorio sa dve vezane trojke (17:13), da bi na prvi odmor otišao sa sedam poena prednosti – 23:16.

Izabranici Željka Obradovića su posle dva i po minuta igre u drugoj deonici stigli do prve dvocifrene prednosti na ovom meču (31:21), nakon čega je prednost crno-belih rasla do maksimalnih plus 20. Crno-beli su u drugo poluvreme ušli s prednošću 53:34 i do kraja meča su bez većih problema održavali dvocifrenu prednost. Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje krenuli, ali smo zaigrali bolje. Što bi rekli, odrađena utakmica. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, čestitam im na tome, rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Spartak Office Shoes: Hardi 7 (po  skokova i asistencija), Jugović 13, Ilkić 2, Prlja, Dodić 3, Milisavljević 9, Gazibegović, Bojić 17 (8 skokova), Danilović 15, Cvetinović 1, Soolović 2 (5 skokova), Barna.