SPARTAK OFFICE SHOES – ZLATIBOR GOLD GONDOLA 74:79

Košarkaši Spartaka doživeli su u ponedeljak, 05. decembra treći ovosezonski poraz, prvi od kada je ekipu preuzeo trener Oliver Kostić. Subotičani su na ovom meču uglavnom bili u stalnom zaostatku, imali su blagu rezultatsku prednost samo u prvoj deonici, a u drugoj četvrtini na scenu je stupio odlični Protić i sa tri trojke omogućio Čajetincima da se odlepe. U nastavku je prednost domaćih iznosila i plus 16 poena, ali se igrači Spartaka nisu predavali pa su došli na samo tri poena zaostatka. Ipak košem Đukanovića 15 sekundi pre kraja, Zlatibor je potvrdio desetu ovosezonsku pobedu.

Loše smo otvorili utakmicu i jedno dobro poluvreme nije dovoljno da se dobije Zlatibor. Domaći su imali 13 ofanzivnih skokova, mi smo izgubili sa pet razlike, a promašili smo 10 slobodnih bacanja. Nismo imali poene sa klupe, samo 11, dok su domaći imali 36, izjavio je trener Spartaka Oliver Kostić.

Trener Zlatibora Strajin Nedović smatra da je presudilo iskustvo njegove ekipe, da Spartak spada među četiri najbolje ekipe u ligi sa Zlatiborom, Metalcem i Vojvodinom i da će Subotičane u nastavku lige retko ko dobiti kako u gostima, tako i na strani. U nedelju, 11. decembra od 17 časova Spartak očekuje ekipu Slobode iz Užica u 12. kolu Admiral Bet KLS.

Spartak Office Shoes: Hardi 18 (7 skokova, 5 asistencija),  Prlja 8 (5 skokova), Sokolović  3 (5 asistencija), Danilović 17, Barna 17 (6 skokova), Ilkić, Jugović 6, Nikolson 3 (0/5 za tri poena, 6 skokova), Gazibegović 2, Šarenac, Opoku.