Košarkaši Spartaka dočekuju Vršac, timu se priključio Nikola Cvetinović

Košarkaši Spartaka u dobrom raspoloženju dočekuju meč 22. kola AdmiralBet lige protiv ekipe Vršca, koji se igra predstojećeg vikenda u Hali sportova.

Mali problem bi mogao da predstavljaju virusne upale Bojića i Jugovića, ali je realnije da će oni ipak nastupiti. Vrščani su u blagom rezultatskom padu jer su doživeli tri poraza u poslednje četiri utakmice, ali to ne sme da zavara Subotičane. Košarkaši iz Sterijinog grada igraju kontrolisanu košarku jer imaju najmanje izgubljenih lopti u ligi, karakteriše ih dobar ofanzivni skok, a sa klupe ih predvodi trener Vladimir Đokić, koji je u dva navrata igrao za Spartak.

Na poziciju četiri iz rumunske Steaue, Subotičanima se priključio Nikola Cvetinović iz Loznice. Reč je o iskusnom internacionalcu koji je karijeru gradio u inostranstvu. Završio je koledž u Americi, prvi angažman mu je bio na Kipru, a nastupao je za prvoligaške klubove u Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Litvaniji, dok je najveći deo karijere proveo u Španiji. Uglavnom je igrao u drugoj španskoj ligi, a u sezoni 2013/2014. nosio je dres ACB ligaša Valjadolida. Bio je član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je 2011. godine osvojila zlatnu medalju.

Angažman u Spartaku Nikoli Cvetinoviću biće prvo iskustvo u Srpskoj ligi i kako kaže za njega veliki izazov. Veoma jasno mi je predočeno koje su ambicije kluba do kraja sezone, tako da mi preostaje samo da slušam trenera i neće biti problema, rekao je Cvetinović. Trener Željko Lukajić je istakao da je vrlo bitno što se ekipa pojačala u reketu, a ekipu Vršca je ocenio kao atipičnu. “Svi su dva metra, igraju agresivno, neguju brz, pokretan napad, teže da probiju prednju liniju protivnika…Pokušaćemo da to sprečimo i ostvarimo još jednu pobedu. Podsećanja radi, Spartak je u Vršcu poražen rezultatom 77:99 i subotnja utakmica je prilika da se Subotičani revanširaju protivniku.