Košarkaši Spartaka superiornom igrom savladali Novi Pazar

Košarkaši Spartaka zabeležili su 17. ovosezonski trijumf na domaćem terenu, pobedivši ekipu Novog Pazara rezultatom 99:84. Do šeste uzastopne pobede Subotičani su došli superiornom igrom u prvom poluvremenu.

Recept za ubedljivu razliku od 33 poena bila je agresivna odbrana iz koje su sevale kontre i polukontre, a Pazarci su teško dolazili do poena, uglavnom iz pozicionog napada. U nastavku je došlo do opuštanja domaćih, što su gosti iskoristili da ublaže poraz. Kod domaćih Danilović je postigao 18, a Hardi 15 poena, a kod gostiju Brunčević 26, a Mikavica 14.

Kapiten Predrag Prlja i trener Željko Lukajić zahvalili su se publici na podršci, a strateg Subotičana ističe da je bio zadovoljan igrom svog tima u  prvom poluvremenu, dok je za slabiji nastavak meča “okrivio” nedostatak motiva, s obzirom na veliku razliku i slaba rešenja u napadu, kao i loše branjenje pikenrola. Spartak je na tabeli i dalje na poziciji tri, a u sledećem kolu očekuje ga derbi u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Spartak Office Shoes: Hardi 15, Jugović 14, Ilkić 3, Prlja 8, Dodić, Milisavljević 14 (7 skokova), Danilović 18 (5 skokova), Sokolović 13 (6 skokova, 7 asistencija), Bojić 10, Barna (5skokova), Cvetinović 4, Gazibegović.