Košarkaši Spartak Office Shoes-a sutra dočekuju ekipu Tamiša

Košarkaši Spartak Office Shoes-a sutra dočekuju ekipu Tamiša, u okviru 8. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije. Reč je o zaostalom meču, o kojem su na današnjoj konferenciji za medije govorili trener Oliver Kostić i kapiten tima Predrag Prlja.

„U ovih nekoliko dana doživeli smo promenu u stručnom štabu. Sa nama je novi trener kojeg ne treba posebno predstavljati, znate sve o njemu. Mi smo sa njim na klupi zabeležili dve pobede nad ekipama Hercegovca i Novog Pazara i mogu da kažem da je došlo do promene što se tiče stila igre. Više se baziramo na igri u odbrani, recimo protiv napadačke ekipe kao što je Novi Pazar primili smo samo 64 poena što je jasan pokazatelj. Što se tiče Tamiša, oni su zabeležiili dve pobede i to obe na strani, tako da sigurno neće doći da se predaju. Ako budemo agresivni u odbrani i ako iskontrolišemo napad, mislim da će nova pobeda doći. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nam pomogne“, istakao je kapiten Predrag Prlja.

Trener Spartaka Oliver Kostić, osvrnuo se na činjenicu da je usled njegovih reprezentativnih obaveza bilo malo vremena za rad, ali da je za ovih nekoliko dana rada zajedno sa igračima uspeo da uspostavi određeni balans u igri. Pohvalio je ekipu Tamiša jer smatra da ima veći kvalitet nego što to tabela pokazuje.

„Oni su u poslednja četiri kola na 2-2, a imali su i težak raspored i dolaze sa ambicijom da dobiju utakmicu. Imaju dobru strukturu ekipe, popunjeni su na svim pozicijama. Mi smo toga svesni, međutim nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Ideja je da gledamo sebe, da iako potencijal stavljamo na odbranu, ne zapostavljamo napad, nego da igramo u oba pravca. Prvi put sam u našoj ligi i jako mi je drago što sam posle toliko dugo vremena ponovo u svojoj zemlji, da mogu da radim na svom jeziku, sa našim igračima. Ovo je veliki izazov i motivacija za mene. Inače, pratio sam našu ligu kroz obaveze u reprezentaciji, gde mi je zadatak da pratim mlade igrače. Međutim, jedno je sa strane pratiti, a drugo biti pored aut linije. Sviđa mi se atmosfera u klubu, njihove i moje ambicije su na istoj talasnoj dužini“, rekao je Kostić.

Utakmica sa ekipom Tamiša, koja je pored ekipa OKK Beograda i kraljevačke Sloge upisala čak 14 nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije, igra se sutra u Hali sportova sa početkom u 19 časova.