SportSubotica danas

Fudbaleri TSC-a počeli pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu

Ekipa TSC počela je intenzivne pripreme kako bi igrači bili maksimalno spremni za dobre rezultate u novoj sezoni i na evropskom takmičenju. Šef stručnog štaba bačkotopolskog kluba Žarko Lazetić, najavio je odlazak na pripreme u Sloveniju i planove kluba pred početak nove sezone.

„Fudbaleri su prethodnih dana uradili testiranja i lekarski pregled, a predviđeno je da kod kuće treniramo narednih deset dana. Prvu utakmicu igraćemo 1. jula sa Voždovcem, da bi već 3. otputovali na jedanaestodnevne pripreme na Pohorje. Po povratku, 14. jula, ostaće nam još nedelju dana do početka prvenstva“, rekao je Lazetić. Tokom priprema TSC ima zakazane tri kontrolne utakmice, protiv ekipa Celje, Šturm Grac i Kišvarda. „U svakom smislu krećemo od nule i po pitanju bodova na tabeli, a i u pokušaju da nadogradimo tim. Zahtevi u igri biće veliki, pred nama su i veća iskušenja jer ćemo igrati Evropu. To nam je svima jaka motivacija i izazov tako da moramo što bolje da se prilagodimo onome što nas čeka. Treba da budemo još kvalitetniji, jer to od nas očekuje klub, a i svima nam je želja da ostvarimo ciljeve“.

U TSC-u planiraju da nadomeste odlaske pojedinaca novim igračima koji će biti adekvatna pojačanja i koji će upotpuniti ekipu. „Znamo šta nam treba pošto su iz kluba otišli i Luka Ilić, Petar Ratkov i Jug Stanojev, kome je istekao ugovor. Gledaćemo da pojačamo tim tako da konkurencija na svim pozicijama bude jaka. Cele prošle sezone smo odigrali 40 utakmica, a u polusezoni pred nama će ih biti 30. Samim tim trebaće nam mnogo više fudbalera koje možemo da rotiramo. Kao i svaki trener i ja želim da imamo duplirane pozicije igrača istog kvaliteta. Mislim da smo na dobrom putu da to ostvarimo, a klub čini sve što može da to bude što pre. Naravno, obaveštavaćemo javnost iz dana u dan o pojačanjima, promenama i svim novitetima u timu. Rezultati će se videti u prvenstvu, na prvim utakmicama koje odigramo“, zaključio je Žarko Lazetić.