Fudbaleri Spartaka krenuli sa zimskim pripremama

Predsednik FK “Spartak Ždrepčeva krv” Nikola Simović i šef stručnog štaba Ljubiša Dunđerski, najavili su početak zimskih priprema za nastavak sezone.

“Mislim da smo sa prvim timom imali rezultatski neuspešnu polusezonu. Krenuli smo jako dobro, u prva četiri kola smo osvojili 8 bodova i tada je usledio niz od osam utakmica bez pobede sa samo dva osvojena boda. Došlo je do smene trenera, dolaskom Ljubeta na klupu stvari su se dosta popravile, uspeli smo malo da izađemo iz rezultatske krize, ostvarili smo neke bitne pobede gde bih izdvojio pobedu Partizana u Beogradu, koja je bila potpuno zaslužena i tu smo pokazali naš kvalitet. Siguran sam da ćemo u drugom delu sezone izgledati puno bolje, osvojiti više bodova i bez većih problema obezbediti opstanak, pokušati stići i do plej ofa, ali je to u ovom momentu možda ipak teško”, rekao je Simović, a potom se osvrnuo i na rad sa mlađim selekcijama, istakavši dobar rad u Omladinskoj školi u proteklih šest meseci.

“U kadetskoj ligi Srbije smo u samom vrhu tabele, a u omladinskoj ligi Vojvodine smo ubedljivo prvi i već možda i sada obezbedili povratak u ligu Srbije, što je bio jedan od osnovnih ciljeva. Osvrnuo bih se malo i na finansije gde smo trenutno jako stabilni. Napravili smo letos dva jako dobra transfera, potpisali neka nova sponzorstva, pridružio nam se i novi finansijer i potpredsednik Gaga Antonijević. Zbog svega navedenog mislim da nećemo imati problema da finansijski izguramo ovu sezonu, čak ako ne prodamo ni jednog igrača u zimskom prelaznom roku, a verujem da hoćemo jer smo u pregovorima oko nekih igrača”.

Šef stručnog štaba Ljubiša Dunđerski izneo je plan priprema pred nastavak sezone. “10. januara odlazimo u Antaliju, naše poznato odredište gde ćemo odigrati četiri kontrolne utakmice. Povratak je 12 dana pred prvenstvo, generalnu probu ćemo imatu u Subotici najverovatnije protiv ekipe RFK Novi Sad. Nadam se da ćemo pripreme proteći po planu, da će vreme dozvoliti da sve isplanirano obavimo i da ćemo u nastavku sezone osvojiti više bodova i zauzeti bolje mesto na tabeli”.

Spartak će 5. januara odigrati utakmicu protiv TSC-a iz Bačke Topole, nakon toga će u Antaliji 13. januara igrati sa Ujpeštom, 16. januara sa Sebail (Azerbejdžan), 19. januara sa ekipom Fakel (Rusija), a poslednja utakmica u Antaliji će biti 22. januara za koju još nije poznat protivnik.