Počinje Super liga Srbije – Spartak sutra protiv IMT Novi Beograd

Sud za sportsku arbitražu odbio je novu žalbu zahtev Kolubare protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), stoga nema više prepreka pa će Superliga Srbije definitivno početi predstojećeg vikenda.

Kako je preneo Mocartsport, presuda Suda u Lozani kaže da je Fudbalski savez Srbije (FSS) uspeo u nameri da Kolubaru izbaci iz Super lige zbog toga što je dokazano namestila utakmicu sa subotičkim Spartakom prošle sezone.

“Sada je saga završena: Kolubara je nameštala i zato je kažnjena, a Super liga počinje u subotu”, piše na portalu Mocartsporta.

Kako se navodi na sajtu takmičenja, Super liga počinje u subotu od 18.55 časova, kada će u Beogradu igrati Čukarički i Radnički Niš, a u Subotici Spartak – IMT. Od 21 čas, u subotu igraju TSC – Partizan i Voždovac – Javor, dok su za nedelju od 18.55 časova predviđeni dueli Napredak – Železničar i Novi Pazar – Radnički 1923, a od 20 časova u Beogradu počinje „okršaj“ Crvene zvezde i Vojvodine. Poslednja utakmica prvog kola igra se u ponedeljak, od 19 časova, između Mladosti i Radnika.

Dakle, u okviru 1. kola Super lige Srbije 2022/23. Fudbalski klub “Spartak” sutra dočekuje novobeogradski klub „IMT“. Utakmica koja će se odigrati na Gradskom stadionu. Početak je u 18.55 časova.

Plavo-beli su tokom leta uspeli da dovedu za šefa stručnog štaba veliko ime ruskog i evropskog fudbala, čuvenog Aleksandra Keržakova. On bi, zajedno sa saradnicima Vladimirom Kazakovim, Ruslanom Adžindžalom i Sergejom Aleksejevim, a onda i Đorđem Tutorićem i trenerom golmana Mustafom Peštalićem, trebao da bude garant nekog novog i mnogo uspešnijeg tima, koji će se boriti za jedno od mesta u gornjem domu srpskog fudbala.