FK TSC iz Bačke Topole u sredu igra protiv najjačeg mogućeg rivala Crvene Zvezde

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole u sredu 17. maja od 18.30h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuje Crvenu zvezdu u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, uz obećanje da će u taj meč ući motivisani i spremni da ostvare najpovoljniji mogući rezultat.

Veliki je ovo uspeh, ovde je svaka utakmica eliminaciona i ja još jednom čestitam igračima i klubu na postignutim rezultatima i u sezoni i u Kupu. Kada se dođe do polufinala svaka ekipa ima šansu, ali mi igramo protiv najjačeg mogućeg protivnika, protiv šampiona koji nas je i prošle godine u ovom takmičenju pobedio rezultatom 4:0. Znamo da kada Zvezdi nešto želi i kada su u nečemu 100 odsto teško je protiv njih, rekao je Šef stručnog štaba Žarko Lazetić i čestitao svojim igračima na plasmanu u polufinale Kupa uz naglasak da  je to najveći dosadašnji uspeh kluba u ovom takmičenju.

Oni su nam, bez dileme, najteži rival, ali samim tim što smo u polufinalu i što smo u prilici da igramo protiv  takve ekipe u fenomenalnoj atmosferi na našem stadionu, samo po sebi je  veliki uspeh. Nadam se da ćemo na predstojećem meču, ove sezone, pokazati da jesmo i koliko napredoval, rekao je Lazetić.  Lazetić ne zaboravlja da su pred ekipom još tri ili četiri utakmice koje mogu da preokrenu sezonu tako da ona za TSC bude ili izuzetna, ili ne baš uspešna.

Što se mene tiče igrači su već napravili fenomenalan posao, bez obzira na rezultate u nekoliko predstojećih utakmica. Naravno, sada svi želimo više, da pobeđujemo u svakom duelu do kraja i trudićemo se da se koncentrišemo na svaki predstojeći. Želja nam je da meč protiv Zvezde odigramo najbolje što možemo i da se posle njega spremamo za sve ostalo što nas očekuje. Pripremamo neke promene u timu, ne samo zbog toga što je ovo Kup, pa mi favorizujemo to takmičenje, već zato što želimo da igra najbolji, najsvežiji najspremniji tim. Roster nam je ograničen zbog Mirčevskog i Radina koji su povređeni, ali izvešćemo najbolju moguću ekipu, onu za koji smatramo da može da parira Zvezdi, a za naredne utakmice ćemo se konsultovati sa lekarskom službom i kondicionim trenerima i dogovarati koji igrači su  najspremniji za koju poziciju igde mogu najviše da doprinesu. U sredu ću od igrača tražiti da se nadigravaju,  ponavljaću im kako moraju da uživaju u prilici da se takmiče sa ovakvim protivnikom, a probaćemo i da se nametnemo koliko god budemo mogli, zaključio je Lazetić. Vezni igrač Nikola Kuveljić se složio sa trenerom da je svaka utakmica protiv Zvezde teška, ali da je to i da je praznik fudbala.

Ekipa koja je već osvojila prvenstvo sigurno će juriti da osvoji i KUP i da uzme duplu krunu. Ako smem tako da kažem olakšavajuća okolnost je što igramo kod kuće, mada znam da igrati protiv Zvezde nigde nije lako. Oni su uvek favoriti, a mi možemo samo da damo sve od sebe kako bi izborili što bolji rezultat, kazao je Kuveljić.