FK Spartak Ždrepčeva krv predstavio pet novih igrača

Po dolasku sa priprema, FK Spartak Ždrepčeva krv zvanično je predstavio nove igrače, Dejana Kerkeza, Mijić Miloša, Vulić Aleksandra, Tanasijević Strahinju i Jocić Veljka. Sa pojačanjima javnost je upoznao sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

Počeo bih prvo po godinama od najstarijeg, Mijić Miloš 1989. godište, vezni igrač. On se dokazao kako na terenima u Srbiji, tako i u inostranstvu sa golovima i asistencijama.  Staro – novo ime je Dejan Kerkez, koji je povratnik u naše redove. Bio je kapiten onog Spartaka koji je izborio Evropu, to je igrač kakav nam je nedostajao, da bude stub odbrane i da vodi ove mlade momke ispred sebe. Po odlasku Miloša Dubljanića doveli smo golmana Vujić Aleksandra 2001. godište. Prvih šest meseci branio je odlično u Javoru i biće sigurno odlična konkurencija našim golmanima. Dejan Kerkez zadovoljan je povratkom u klub. Srećan sam što sam se vratio u klub. U razgovoru sa predsednikom Simovićem video sam veliku želju za mojim ponovnim angažovanjem. Kada sam bio prvi put napravili smo dobar rezultat, rastali smo se veoma prijateljski, moj odlazak je bio svima dobar kako klubu tako i meni. Proveo sam lep period ovde i kada vas neko želi to vam imponuje, a to je glavni razlog mog povratka.

Od veznog igrača Miloša Mijića očekuju se dobre igre. Odlučio sam da dođem u Fudbalski klub Spartak jer sam se lepo osećao kada god bih dolazio ovde. Potrudiću se da svojim iskustvom doprinesem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat u ovoj sezoni i da opravdam očekivanja. Golman Vulić Aleksandar došao je iz FK Javor. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ovako velikog kluba koji ima bogatu istoriju. Spartak i Subotica kao grad su jako dobri za mlade igrače. Na meni je da naporno radim i treniram, dam svoj maksimum na svakom treningu i da opravdam očekivanja.

Pored njih trojice, Dunđerski je napomenuo da su klubu pristupila još dva igrača. Strahinja Tanasijević, 1997 godište, igra na poziciji centralnog beka, a doveden je zbog njegove brzine u povratnom trčanju, što odgovara sistemu igre kakvo će uvesti novi šef struke.  Poslednje pojačanje je kadet Jocić Veljko rođen 2006. godine. Koji je svojim igrama i radom oduševio Stručni štab na pripremama i sada je potpisao profesionalni ugovor. Strahinja Tanasijević se zahvalio sportskom direktoru na lepim rečima. Dugo poznajem Ljubišu Dunđerskog koji mi je puno pomogao kada sam odlazio u Italiju, vezano za jezik i transfer. Spartak je klub sa velikom tradicijom koji dugo godina nastupa u Super ligi. Kada su me kontaktirali nisam dugo oklevao, jer su bili najkonkretniji. Bili smo dve nedelje na Zlatiboru gde smo radili jako. Odigrali smo četiri utakmice, rezultat je naravno bio u drugom planu, ali treba napomenuti da nismo ni jednu izgubili. Od prvog trenutka gradimo karakter i pobednički mentalitet. Mladi Jocić Veljko zahvalio se na velikom poverenju. Zahvaljujem se i momcima koji su me prelepo prihvatili iako sam najmlađi u grupi. Dobro sam se pokazao na pripremama, stekao poverenje šefa struke i sada potpisao ugovor.