Coca cola Kup u malom fudbalu održan u Subotici

Subotica je bila domaćin sportskog takmičenja u malom fudbalu “Coca cola Cup”, koji je organizovan u okviru Sportskih igara mladih za decu od 05. do 08. razreda osnovnih škola. Na turnir se prijavilo 12 muških i 4 ženske ekipe, koje su osim prva tri mesta, pokušale da izbore i učešće na Regionalnom turniru koji će se u junu mesecu održati u Žablju.

Dimitrije Maravić iz OŠ “Kizur Ištvan” i Vanja Puhalak, učenik Osnovne škole “Sečenji Ištvan”, zajedno sa svojim drugarima predstavljali su svoje škole na ovom takmičenju. “Moja očekivanja su da ćemo proći do finala, jer smo se jako dugo pripremali, ali sve zavisi od igre”, kaže Dimitrije. “Igraćemo prvu utakmicu sa ekipom škole “Jovan Mikić”, oni su dosta kvalitetna ekipa i nadamo se najboljem. Znači nam mnogo što možemo našu školu da predstavljamo na jednom ovakvom turniru”, nadovezao se Vanja.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu je naglasila da je ovo lepa prilika da se deca od 05. do 08. razreda osnovnih škola prvenstveno druže, a potom i da učestvuju u takmičenju u malom fudbalu.

“Ekipe su dokaz da mi u Subotici uvek imamo mlade fudbalere raspoložene za ovakva druženja. Moram da se zahvalim školama koje su izašle u susret, formirale ekipe i došle da učestvuju. Nadamo se da će neka ekipa iz Subotice pobediti na sledećim nivoima takmičenja, jer ih krajem avgusta očekuje regionalno takmičenje u Splitu. Mi smo zaista ponosni na našu decu koja su voljna i tako i treba, da pobedi sport i da pobede mladi”.

“Opredelili smo se za najmasovniji sport, to je svakako fudbal, a kompanija Coca Cola je sponzor jedinog sportskog takmičenja ovakvog karaktera, tako da smo se ove godine opredelili da deca iz Subotice i okoline igraju takmičenje u ovom sportu. Kroz naše takmičenje je do sada prošlo preko 2,5 miliona dece amatera u deset sportova, a nagrade će u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti prva tri mesta. Grad Subotica je za vreme stare Jugoslavije bio nosilac svih fudbalskih aktivnosti, a pored muške selekcije koja je dugogodišnji učesnik velikih takmičenja, tu je i ženska selekcija koja ostvaruje fantastične rezultate, tako da nam je bilo zadovoljstvo da dođemo u ovaj grad”, rekao je Miodrag Gogić, direktor Coca cola Kupa”.

Najbolja ekipa učestvovaće na Regionalnom turniru 16. juna u Žablju. Inače, Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Pružaju priliku deci da u periodu od januara do avgusta meseca potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: malom fudbalu, uličnoj košarci, rukometu, odbojki, odbojki na pesku, tenisu, stonom tenisu, šahu, atletici i igrama između dve vatre.