Saopštenje za javnost GrO Narodne stranke u Subotici

Saopštenje za javnost GrO Narodne stranke u Subotici prenosimo u celosti:

Kriminal, laž i neodgovorna vlast čine savšen recept koji koriste trgovci ljudskim životima, maskirani u migrante za svoje prljave poslove. „Dokle više“, pitanje je koje se svakodnevno može čuti na ulicama Subotice.

Obzirom na to da su ministar, načelnik policije i zamenik direktora policije predložili građanima da snime i fotografišu lica koja učestvuju u krijumčarenju ili snabdevanju migranata i to proslede policiji, a kasnije potpišu eventualnu prijavu, protiv čega smo bili, jer bi se na taj način građani direktno izložili opasnosti od strane kriminalaca, iznosimo inicijativu da se svi snimci i fotografije prosleđuju direktno načelniku okruga Šoralovu, gradonačelniku Bakiću i načelniku policije. Kao nosioci najviših javnih funkcija u gradu, dužni su da oni lično procesuiraju ove prijave pre svega zbog bezbednosti građana i njihove zaštite identiteta.

Svedoci smo još jedne žrtve i ranjavanja nekoliko momaka u okršaju kriminalaca i to ne samo u šumi kako je to do sada bivalo, već u naseljenom mestu, u dvorištu naših sugrađana na Hajdukovu! Očigledno je da krijumčari uživaju određenu zaštitu te daju sebi za pravo da rade šta žele u našoj državi. Ne možemo očekivati istinu od ovakve vlasti, koja je u momentima kada je država u vanrednom stanju zbog tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu, dozvolila da desetine ranjavanja i likvidacija postanu svakodnevica Srbije.

Načelnik okruga Bojan Šoralov i  ministar policije Bratislav Gašić, moraju da odgovaraju, i to je neminovno, pitanje je vremena. Međutim, u međuvremenu, građani zahtevaju momentalno rešavanje gotovo ratnog stanja u našem gradu i okolnim mestima jer žive u strahu budeći se uz zvuke rafala. Pozivamo sve nivoe vlasti da raskrste sa kriminalcima koji se bave trgovinom ljudima, narkotika i oružja na severu Vojvodine, kao i da se omogući da svi lokalni mediji blagovremeno i bez posledica izveštavaju o ovim događajima. To nije širenje panike, to su informacije od javnog značaja!

Bane Maksimović, predsednik G.O. Subotica, Narodna stranka