GrO Nova DSS najoštrije osuđuje izglasavanje Aleksandra Vučića za Počasnog građanina Subotice

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije u Subotici uputio je saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti:

Nova DSS najoštrije osuđuje izglasavanje odbornika lokalne vlasti SNSa i SVMa predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za Počasnog građanina Subotice, jedinog kandidata, od strane gradonačelnika Stevana Bakića na 37. sednici Skupštine grada 06. jula 2023. godine.

Građani Subotice dobro poznaju „zaslužna” dela Aleksandra Vučića, jer to osećaju lično na svojoj koži više od jedne decenije! Iz tih razloga je iluzorno išta dodati jer sve poruke građana, u više mesečnim protestima širom Srbije, stoje samo u jedinoj rečenici – ON MORA DA ODE! Na pomenutoj Gradskoj Skupštini dr Jelica Santrač je kao opozicioni odbornik Nove Demokratske stranke Subotice, javno je zatražila hitnu ostavku gradonačelnika Stevana Bakića navodeći dva ključna razloga: 1. da je svojim predlogom izopštio i unizio ugledne građane Subotice za dodelu ovog prestižnog priznanja iz raznih društvenih oblasti i 2. da je i ovim gestom dokazao da su mu prikupljanje sitnih političkih poena kod Aleksandra Vučića, za eventualno daljnje napredovanje, iznad interesa građana grada koji vodi!

Članovi Novog DSS u Subotici sugerišu lokalnim medijima da u budućnosti kontinuirano objavljivljuju (podsećaju) trajanje konkursa predlaganja za dodelu priznanja Počasni građanin i Pro urbe, kako bi se izbegli ovakvi vidovi mahinacija od strane lokalne vlasti!