Dveri Subotica: Goloruk narod se samoorganizuje!

Saopštenje prenosimo u celosti.

Juče su se građani Hajdukova, Palića i građani Subotice,  našli na mestu ekslozije gde su bačene tri ručne bombe. Bombe su bacili migranati ali ostaje pitanje da li su rezultat međusobnog obračuna migaranata ili su bačena da bi zaplašili lokalno stanovništvo. Bombe su bačene pored kuće meštanina Hajdukova, a deo gelera je oštetio ogradu. Opet se samo sticajem srećnih okolnosti nije desila neka veća tragedija.

Građani su uznemireni!

U maloj raspravi oko toga šta činiti u datoj situaciji, ogorčeni naši sugrađani su davali razne predloge da bi se na kraju svi složili sa tim da se ne može više  računati na policiju, koju mnogi osuđuju da imaju direktnu saradnju sa kriminalcima koji prebacuju migrante. Ne može se računati ni na lokalnu vlast koja ponavlja da su građani bezbedni a da je problem globalni.

Građani su pokazali visok nivo zajedništva i želju da se reši situacija sa migrantima. Ono što se može reći da je u datoj situaciji to podvig i junaštvo je da su građani krenuli u pretragu šume, baš one u neposrednoj blizini kuća na Hajdukovu, bez razmišljanja da li su u delu šume naoružani migranti. Građani su u potragu za migrantima krenuli goloruki. Obišli su deo šume gde je nekad bio majdan i divlja deponija a sada obraslo gustom šumom.

Posle toga deo građana se uputio u obilazak etno kampa na Paliću na putu prema Tresetištu a deo je otišao da isprati praćenu grupu migranata na Makovoj sedmici koje su upravu tada taksisti ostavili u Celjskoj ulici. Na prostoru etno kampa su zatekli par migranata koji su se razbežali ali su građani pokupili opremu u tom kampu od razvoda struje, reflektora, koje su posle mediji i slikali.

Sada ostaje samo jedno, da se policija prikloni građanima i da zajedno sa građanima učestvuje u obezbeđivanju njihove slobode kretanja i eliminisanju bilo kakvog prisustva migranata van Prihvatnih centara.

U protivnom ona je na strani onih koji ne žele slobodu i bezbednost svojih građana!Za bilo kakav nesrećni slučaj biće kriva i policija i ova vlast jer nije obezbedila bezbednost građanima.

Naravno da nije prihvatljivo da se goloruk narod sam bori protiv nesreće koja ga je zadesila ali kada oni koji trebaju da vrše taj posao, to ne čine, tada je obaveza svakog građanina i pojedinca RS da spreči opasnost. Opasnost je svakodnevna, od pucnjave  automatskim oružjem do bacanja ručnih bombi,  i sinoć u rejonu Radanovca se čula pucnjava iz automatskog oružja!?

Srpski pokret Dveri je spremio dokument,  da čim krene rad Skupštine Republike Srbije i zasedanja da na dnevni red predloži Preporuka Vlade RS koja bi se odnosila na kretanje migranata. Tom Preporukom  bi se kretanje migranata, zakonski uredilo i rezultata bi bio bezbedni naši građani ali i bezbedni migranti od kriminalaca i trgovaca ljudima!