Dveri Subotica: Sva deca su jednako važna

Saopštenje gradskog odbora Dveri Subotica prenosimo u celosti:

Dveri su danas u Subotici predale zahtev Skupštini grada Subotice i gradonačelniku StevanuBakiću, kako bi se ispravila nepravda prema školarcima i njihovim roditeljima. Tražimo da Grad Subotica u svom budžetu nađe mogućnosti i sredstva da svi građani i sva deca Subotice imaju podršku Grada.
Lepo je to što je Grad doneo odluku da subvencioniše troškove predškolske ustanove. Subvencionisaće Grad i onu decu koja idu u privatne vrtiće, ako plata roditelja ne prelazi 200.000 dinara. Mi podržavamo takvu odluku Grada, ali isto tako smatramo da su se morala naći sredstva za udžbenike svih naših školaraca iz Subotice, u iznosu od 20.000 dinara po đaku.
Sva deca su deca koje Grad Subotica mora da prepozna kako svoju decu!
Grad Subotica subvencioniše svako dete koje pohađa predškolsku ustanovu po 10.000 dinara namesečnom nivou. To bi značilo da roditelji te dece dobiju od grada 120.000 dinara po jednom detetu na godišnjem nivou. U tom slučaju, ne vidimo u čemu je problem da Grad roditeljima i deci, koja su za koju godinu starija, subvencioniše udžbenike u visini od 20.000 dinara godišnje.
Nekako ta matematika ove vlasti nije baš okrenuta ka svim našim građanima. Ne smemo da dozvolimo da niko, pa ni sama lokalna samouprava, vrši bilo kakav vid diskriminacije.
Grad treba da nađe finansijska sredstva za besplatne udžbenike, jer su sva deca, deca ovog grada!