Promotivna akcija ,,Mladi kuvaju“ održana u Hemijsko-tehnološkoj školi

Povodom Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, u saradnji sa koordinatorom praktične nastave Jadrankom Vojnić Tunić iz Hemijsko-tehnološke škole u Subotici, organizovao je promotivnu akciju ,,Mladi kuvaju“ u kojoj su srednjoškolci Hemijsko-tehnološke imali priliku da isprobaju veštine kuvanja.

Danas smo napravili mafine, pileću salatu i voćnu salatu a cilj svega je da naučimo da pravimo zdrave obroke, kaže Maja Jakša iz odeljenja 2/1 koja se obrazuje za prehrambenog tehničara.

Hemijsko – tehnološka već tradicionalno učestvuje u promotivnoj akciji “Mladi kuvaju” a realizuje se uz pomoć učenika koji se obrazuju za profil prehrambeni tehničar. Cilj radionica je da se mladi upoznaju sa pravilnim načinom ishrane, načinima kuvanja odnosno pripremanja hrane, rekla je Jadranka Vojnić Tunić, koordinatorka praktične nastave dodajući da budući prehrambeni tehničari tokom svojih nastavnih i vannastavnih aktivnosti stiču znanja i stručne kompetencije iz oblasti proizvodnje i prerade hrane.

Danas na Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom obeležavamo ovaj značajan datum radionicom a pored Hemijsko-tehnološke škole obuhvatili smo i decu iz Medicinske škole. Sva ova deca koja danas pripremaju zdrave obroke i stiču  određene veštine 16. oktobra su prošla teoretski deo osnovnih postulata pravilne ishrane i saznali nešto o poremećajima u ishrani a danas će naučiti da pripreme jedan zdrav obrok, obrok koji bi mogao da bude njihova zdrava užina, rekla je dr Nada Kosić Bibić ispred Centra za promociju zdravlja ZZJZ Subotica Danas i dodala da su deca naučila da prave pileću salatu, mafine sa povrćem i voćnu salatu i saznali da vrlo lako sebi mogu da naprave dobar, kvalitetan i nutritivno zdrav obrok.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *