Vođenje kroz izložbu “Šest godina suživota: Gradski muzej Subotica i Likovni susret (1962-1967)”

Gradski muzej ove godine obeležava 75 godina od osnivanja, a pod ovim nazivom osnovan je 1948. godine u Rajhlovoj palati. Pored mnogih muzeoloških, zaštitarskih i izložbenih aktivnosti, pri muzeju je 1962. godine osnovana manifestacija i ustanova Likovni susret–Palić, koja danas funkcioniše pod imenom Savremena galerija Subotica.

Uloga Likovnog susreta–Palić bila je da prikaže rad umetničkih kolonija na teritoriji cele države, što ga je činilo jedinstvenim u odnosu na neke druge smotre savremene umetnosti u regionu. Tim povodom u sredu, 15. marta u Savremenoj galeriji biće organizovano vođenje kroz izložbu “Šest godina suživota: Gradski muzej Subotica i Likovni susret (1962-1967)”, na kojoj će biti prikazan segment umetničkog fonda muzeja koji je otkupljen za zbirku sa izložbi Likovnog susreta u periodu od 1962. do 1967. godine, ili je na ovim Susretima izlagan, a u muzejsku je zbirku dospeo naknadno.

Kroz izložbu će voditi autorke dr Olga Kovačev Ninkov, muzejska savetnica-istoričarka umetnosti i Ljubica Vuković Dulić, viša kustoskinja-istoričarka umetnosti, a početak je u 17 časova.