Održan 21. Festival ljubavi i vina

U ponedeljak, 14. februara, u Velikoj većnici Gradske kuće održan je 21. Festival ljubavi i vina a organizatori su se potrudili da osmisle zanimljiv i bogat program. Na festivalu je nastupio duo Vlada i Bajka, koji je nedavno izdao novi album a koji je svoju karijeru počeo na Festivalu omladina kao i mladi kompozitori koji sami pišu, komponuju i izvode svoje numere: Vivien Kurtović, Svetlana Mitrović iz Sremske Mitrovice, Femina vox -uz sopran Ljeposavu Malbaša i tenor Branimira Ljubojevića, Lena Hrvojević iz Novog Sada, Ivan Lešćešen iz Kule, Marko Križanović…

Mnogo je toga bilo muzički interesantnog i zanimljivog u prethodnih 20 godina festivala i  ovo je prilika da se umetnici izraze na određeni muzički način u specifičnoj muzičkoj formi sa ciljem da naprave karijeru što je mnogima do sada i uspevalo, rekao je Stevo Bardak , jedan od organizatora dodajući da ga posebno raduje nastup učenika prvog razreda niže Muzičke škole.

Izuzetno uzbuđeni pred svoj prvi nastup u velikoj većnici mališani su jedva dočekali da pokažu ono što znaju kao i njihova profesorica u Muzičkoj školi Lejla Rustemović. Oni su na prostor nekako i naviknuti sa obzirom da javni čas održavamo u sali Muzičke škole ali sve organizovati i držati im pažnju i interesovanje u početku je izuzetno teško.

Organizatori su, kažu, više nego zadovoljni jer su dostigli da festival ima jedan ozbiljnu tradiciju na kojem su se predstavili mnogi mladi umetnici koji danas imaju zavidne i lepe karijere. Na festivalu su godinama nastupili eminentni kantautori, pevači i umetnici večeras su to Vlada i Bajka a nekad su tu bili i Dejan Cukić, Aki Rahimovski, Bilja Krstić, Dado Topić, Leo Martin i mnogi drugi.

U foajeu Gradske kuće priređena je i izložba fotografija na kojoj su posetioci mogli da se prisete prvih festivala kao i ličnosti koje su u njemu učestvovale a Festival je podržao Grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za kulturu kao i mnogi privrednici Grada.