U ponedeljak, koncert „65 godina sa frulom”

Koncert „65 godina sa frulom” održaće se u ponedeljak, 04. decembra, u Dečjem pozorištu, sa početkom u 19 časova a u organizaciji AKUD SuLola . Program je podeljen u tri celine a u prvom delu nastupiće frulaši koji sviraju bez orkestarske pratnje (uglavnom duge frule) izvorno odnosno tradicionalno sviranje. Naime, nastupiće Ivan Bilinović, Cvijetin Milaković, zatim Veljko Petronijević iz Novog Pazara, Dalibor dr Todorović iz Raške kao i škola frule „Mokranjac”.

U drugom delu programa nastupiće frulaši koji sviraju uz pratnju orkestra tzv savremeno sviranje i to Gordan Papić iz Subotce, Darko Kovačević iz Sivca kao i učenici Škole frule Dragiše Antića iz Novog Sada I dr.

Treći deo programa začiniće stihovi Vladislava Petkovića Dis-a koje će govoriti Stevo Bardak, zatim nastup Drađka Spasojevića iz mesta Rudo u Bosni i Hercegovini kao i nastupi Roberta Đivanovića koji će svirati gotaru i Lehel Horvat koji će pevati I svirati na arhaičnom instrument kobozi. Specijalni gost večeri biće Borivoje Platiša iz Subotice , učesnik prestižnog festival „Omladina” u Subotici i mnogih drugh festival koji će odsvirati splet najlepših pesama.

Ne očekujem punu salu ali program je umetnički vredan, kaže Cvijetin Milaković, predsednik skupštine AKUD „SuLola“ i dodaje da će koncert pratiti orkestar Radovana Marića.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *