U narednih pet dana Međunarodna književna kolonija „SKD–Krupara“

Jedinstveno mesto susreta književnika i književnih prevodilaca, stecište prožimanja jezika, kultura, književnih pristupa i iskustava, kao i zona razmene i podsticanja – Međunarodna književna kolonija „SKD–Krupara“ se ove godine održava od 22. do 26. avgusta, u Bačkom Dušanovu, Za subotu, 26. avgust, predviđeno je zajedničko književno veče svih učesnika, uz ceremoniju zatvaranja i likovne i književne kolonije, koje počinje u 18 časova.

„To je prilika da se, u neposrednom susretu, pisci i prevodioci upoznaju bolje, dublje, svestranije, sveobuhvatnije. Kolonija se održava od 2019. godine u prelepom ambijentu kompleksa Krupara u Bačkom Dušanovu kod Subotice, zahvaljujući predusretljivosti porodice Anđelić, i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Počiva na plodotvornom partnerstvu jednog reprezentativnog udruženja u kulturi i uglednog kompleksa Krupara. U kompleksu Krupara se od februara 2008. godine održava veoma uspešna književna tribina koju uređuje i vodi književnik Đorđe Kuburić, uz učešće više od stotinu znamenitih savremenih književnika.“ – kažu iz organizacije kompleksa Krupara i Srpskog književnog društva.

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije „SKD–Krupara“ su Ismini Mina Radulović iz Grčke, Fransisko Havijer Hues Galves iz Španije, Džejms Saterlend Smit iz Velike Britanije, Čačanka Olivera Nedeljković, Novopazarka Nadija Rebronja i Laslo Blaškovoć iz Novog Sada.