U Gimnaziji održano muzičko – poetsko veče povodom Dana žena

U Gimnaziji “Svetozar Marković”, sinoć je povodom Dana žena održano muzičko – poetsko veče. Pored učenika nižih i viših razreda ove obrazovne ustanove, u programu su učestvovali i članovi kamernog sastava “Iskončići” osnovne škole Kizur Ištvan, kao i tamburaši. Kazivana je poezija, a pevale su se i prigodne pesme o ljubavi posvećene nežnijem polu. Prema rečima direktora Dušana Pavlovića, cilj ovog kulturnog programa je obeležavanje 8. marta kroz umetnost i duhovnost.

“Ovo je lepa prilika za druženje posle ovih teških vremena pod Koronom. Želeli smo da se ljudi malo sastanu i druže i da posvetimo malo više pažnje kulturi i umetnosti. Jedan od mojih glavnih ciljeva kao direktora Gimnazije je njeno otvaranje ka javnosti, kako bi postala ustanova koja će biti jedna gradska institucija, gde će svi građani imati priliku da prisustvuju i vide naše delovanje, imajući u vidu da imamo 850 đaka i nema Subotičanina koji u svojoj porodici nema jednog gimnazijalca. Mi smo upravo tu ideju postavili kao jedan od glavnih ciljeva u naredne četiri godine, da budemo prisutni u javnosti i promovišemo kulturu, znanje umetnost, kroz povezivanje sa drugim institucijama na raznim nivoima i jezicima”, naglasio je Pavlović.

Muzičko – poetsko veče bila je prilika da se istakne sav talenat i rad učenika ove škole i njenih profesora u promociji kulture i obrazovanja.