Rođendanska izložba Savremene galerije Subotica

Povodom rođendana, Savremena galerija Subotica organizuje izložbu pod nazivom “Tragovi prošlosti: 60 godina putovanja kroz umetnost”, koja će publici predstaviti samo deo onoga što se nalazi u kolekciji ove ustanove kulture, a sačuvano je kao vrhunska vrednost umetnosti jednog vremena.

Na izložbi će biti prikazana dela Jožefa Ača, Milana Konjovića, Pala Petrika, Slavka Matkovića, Balinta Sombatija, Verbum programa, Ferenca Mauriča, Stojana Ćelića, Julija Knifera, Olje Ivanjicki, Saše Tkačenka, Maje Rakočević Cvijanov, Nikole Džafa i drugih umetnika.

“Pre tačno 60 godina, 1962., sa radom je počela gradska galerijska ustanova, tada pod nazivom Likovni susret – Palić, danas Savremena galerija Subotica. Na samom početku rada ustanovljena je i njena kolekcija, u kojoj su formirane četiri zbirke: slikarstva, grafike i crteža, keramike i skulpture, i novih medija. U svim tim zbirkama čuva se oko 1.500 umetničkih dela brojnih autora”, ističu u ovoj ustanovi.

Izložbu je priredio kustoski tim Savremene galerije, a projekat je podržan od strane grada Subotice. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 28. april sa početkom u 18 časova, a izložba će se moći pogledati do 20. avgusta. Tokom njenog trajanja organizovaće se prateći programi koji će biti blagovremeno najavljeni na http://sgsu.org.rs/ i na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici.

Radno vreme Savremene galerije je od utorka do subote od 10 do 18 časova, a cena ulaznice je 100 dinara. Povlašćena ulaznica za učenike, studente, penzionere i nezaposlene, kao i za grupe koje broje 10 i više osoba je 50 dinara.