Multimedijalni koncert Borivoja Vujića

U nedelju, 24. septembra 2023. godine, u Narodnom pozorištu Subotica – scena Jadran, sa početkom u 19.30 časova, održaće se multimedijalni koncert (performans) autorske muzike i poezije Borivoja Vujića. Ulaz je besplatan.

Reč je o muzici koja nije određena strogim stilskim i žanrovskim identitetom već sadrži kombinaciju ambijentalne i elektronske muzike sa primesama džeza gde se odlično uklapaju vokali, duvački i gudački instrumenti. Drugim rečima, ova ostvarenja u mnogome podsećaju na filmsku muziku gde dominiraju tematski blokovi umetnikove priče koju prati video sadržaj na pozorišnom platnu.

Idejni tvorac celokupnog projekta je naš sugrađanin Borivoj Vujić koji sa ansamblom želi da prezentuje deo svog umetničkog opusa. Ovaj teatarski performans sadrži sinergiju muzike, poezije, modernog plesa i filma.

Članovi ansambla su:

Tamara Babić (sopran) – vokalna solistkinja iz Subotice, članica zborova koji neguju duhovnu muziku i solo interpretator etno, narodne, zabavne i evergrin muzike.

Nataša Kostadinović (alt) – doktorirala na studijama za muziku i medije, dugi niz godina nastupa kao horski i solo izvođač, radi kao profesorica solfeđa u Muzičkoj školi – Subotica.

Adriana Apro Sič (violončelo) – rođena u Subotici gde je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je muzičku akademiju ,,List Ferenc“ u Budimpešti gde je diplomirala na odseku za violončelo. Trenutno predaje u Muzičkoj školi ,,Petar Konjević“ u Somboru.

Borivoj Vujić (klavijature, mikseta, aranžman, postprodukcija i poezija) – rođen u Subotici gde je završio osnovnu, srednju i Višu školu. Pored muzike bavi se pisanjem poezije, kratkih priča i eseja iz oblasti kulture i filozofije.

Učestvuju još i Plesni studio Larisa (koreograf Valentina Vanja Vujković Lamić), Creative studio (koreograf Mirjana Perčić i Maša Lukić) kao i Boris Koračak (recitator).