Mjuzikl „Zamišljena reportaža” postaviće elemente novog teatarskog standarda

Mjuzikl „Zamišljena reportaža” u režiji Jožefa Bala premijerno će pred subotičkom publikom biti izvedena u petak, 14. juna sa početkom u 19 i 30.

Predstava je veliko i značajno delo muzičke literature u Mađara. Jedan od razloga zašto smo ovaj mitski komad postavili na repertoar jeste da sagledamo mogućnosti tj granice ansambla, organizaciono tehničke, finansijske a i one stvaralačke, rekao je Valentin Vencel, direktor Drame na mađarskom jeziku ističući da su tokom rada na mjuziklu u svim područjima delovali kao kompaktna celina koja je kako za publiku tako i za struku pripremila predstavu koja će imati sve elemente novog teatarskog standarda.

U mjuziklu pored celog ansambla Drame na mađarskom jeziku učestvuje i jedna glumica Drame na srpskom jeziku kao i plesni ansabl Rona iz Nepkera.

Jošku u mjuziklu igra  Andor Kovač Nemeš koji je nosilac idejne , emotivne i svake druge poruke ovog složenog dramskog materijala.

On se zahvalio reditelju Jožefu Balu na strpljenju tokom rada a potom izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i na drugim projektima.

Premijera ove predstave u Mađarskoj  odigrana je pre 50 godina ali i danas je tema veoma aktuelna i nadam se da će ovo biti predstava za koju će se dugo tražiti karta više, rekao je Igor Lerić, ispred Narodnog pozorišta a potom zamolio publiku da na vreme rezerviše karte.

Za samu premijeru titl na srpski neće biti završen ali već početkom naredne sezone gledaoci će mjuzikl moći da prate uz prevod.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *