Koncert profesora Muzičke škole održaće se u sredu

Muzička škola u sredu, 09. novembra u Velikoj većnici Gradske kuće, organizuje koncert profesora ove obrazovne ustanove koji je posvećen Danu prosvetnih radnika.

Kako je istakla Tamara Štricki Seg, profesor u Muzičkoj školi, ovaj koncert ima dugu tradiciju organizovanja, ali je zbog epidemiološke situacije u prethodne dve godine on izostao.

“Ponosni smo što ove godine imamo priliku da predstavimo našim sugrađanima muziku koju izvode profesori naše škole. Koncert je značajan i po tome što će učenici imati prililiku da svoje nastavnike vide na bini, da čuju kako oni zvuče i da iskuse ono što njih možda čeka, jer je upravo to profesija za koju se oni školuju”.

Pomoćnik direktora i profesor trube Lenard Gužvanj, rekao je da je koncert veoma bitan događaj ne samo za zaposlene u školi, nego i za đake i njihove roditelje, jer je to prilika da se vidi sa čime se bave profesori u Muzičkoj školi kod kojih deca pohađaju nastavu i da se čuje kako oni uživo sviraju.

“Hteo bih da pohvalim sve naše profesore koji će nastupati i koji vredno rade na tome da koncert bude što kvalitetniji. Što se tiče Garden kvarteta, mi ćemo svirati dela subotičkih kompozitora Lanji Ernea i Čat Geze, jer smo ne tako davno naišli na kompozicije i note koje su s početka 20. veka napisali upravo naši sugrađani, a što se moje solo tačke tiče, predstaviću se sa jednom transkripcijom Rahmanjinova, drugi stav Frica Krajslera, što će biti premijera ne samo u Subotici nego i u regionu”, rekao je Gužvanj.

Početak koncerta zakazan je za 19 časova, a ulaz je besplatan.