Koncert kamerne muzike Subotičkog simfonijskog orkestra

Kamerni sastav Subotičkog simfonijskog orkestra, održaće koncert u Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak, 07. novembra sa početkom u 20 časova.

Na programu će, kako je istakao direktor ovog muzičkog sastava Miloš Nikolić, biti kompozitori francuskog, mađarskog i italijanskog miljea, a sve posetioce očekuje široka lepeza muzike koja je malo drugačija i nije toliko predstavljena u Subotici.

“Ova muzika ima malo moderniju notu, a opet ne previše i siguran sam da će se svima dopasti, tako da očekujemo dragu publiku da dođe u što većem broju. Solisti će biti naši najcenjeniji muzičari koji su inače i članovi Subotičkog simfonijskog orkestra, poput koncert majstora Viktorije Kurine, Sič Davida, Tokodi Kristine i mnogih drugih”, dodao je Nikolić.

Ovo je četvrti koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u ovoj sezoni, a narednog meseca njegovi članovi pripremaju se za Gala novogodišnji koncert, na kojem će nastupiti najveća imena naše muzičke scene, a o čijem programu će javnost biti blagovremeno obaveštena.