Iskončići u Kombank dvorani pevali srcem

U nedelju, 20. februara u Kombank dvorani na humanitarnom konceru „Dete od snova“ srcem su istoimenu pesmu zapevali  naši „Iskončići“  uz punu podršku profesorice Natalije Lukić koja nam sa ponosom prenosi utiske sa istog.

Ponosna sam na njih. Mnogo toga sam i ja mogla od horista da naučim pred sam koncert. Oni nisu išli sa tremom. Znali su da je to njihovo veče, i da pevaju srcem, a tada je uspeh zagarantovan, kaže nam Natalija i dodaje da su mališani pokazali znanje, samopouzdanje i sigurnost u ono što rade a potom i podsetili sve prisutne da nikada ne zaborave da sanjaju.

Snovi se uvek ostvaruju, kao nama to veče.  Nakon koncerta usledilo je mnogo poziva da se povono predstavimo beogradskoj publici a mi se svakoj sledećoj saradnji  radujemo. Nastavljamo vredno da radimo na svim  novim projektima,  ali, ono što sledi, biće ostvarenje sna svih nas.

Na humanitarnom koncertu “Dete od snova“, u organizaciji Udruženja “Uvek sa decom” i autorkom Bojanom Mašković, učestvovali su mnogi poznati muzičari  a sav prihod sa istog namenjen je lečenju najmlađih u borbi protiv raka.  Scenografija  je bila kreirana tako da su svi izvođači sve vreme sedeli na sceni, dok su sa strane  bili poređani stolovi gde su sedeli muzički i dramski umetnici. Umetnici koji su se predstavili publici su: Bojana Stamenov, Bojana Mašković, Nenad Knežević – Knez, Bojan Marović, Dušan Svilar, Ana Bebić, Branislava Podrumac, Daniel Kajmakoski,  Igor Simić, Boris Režak, Filip Pat, Dejan Cukić,  Željko Vasić, Momčilo Bajagić – Bajaga, Boda Ninković, Stojan Đorđević,  Mateja Popović,  Milan Gromilić i mnogi drugi dok su najveće emocije izazvali ipak maleni a tako veliki Iskončići izvedbom pesme “Plava ptica” kao i pesme “Dete od snova” sa kojom su, zajedno sa ostalim izvođačima koncert i zatvorili.

,,Iskončići” su hor koji neguju tradicionalni zvuk. Ne odstupamo od onoga što negujemo već punih 15 godina. Srbija ima veliki broj horova, a nama je naveća čast što smo baš mi bili gosti ovakvog spektakla. U nama su prepoznali nešto drugačije, nešto posebno.  Za naš rad dobili smo mnoge nagrade ali ova je najveća. Humanost i ljudskost je ono na šta smo najponosniji. ,,Iskončići” jesu poznati po tome što se uvek rado odazovu humanitarnom koncertu, ali, Dvorana je nešto posebno za nas, kaže ponosno Natalija Lukić dodajući da su horisti na velikoj sceni stajali sigurni uz sva velika imena naše scene. O ovom događaju dugo će se pričati a jedno je sigurno da su mali horisti, zasigurno položili onaj najteži test, test humanitosti.