BEIC „Ambrozije Šarčević“ priredio program povodom Dečje nedelje

Povodom obeležavana Dečje nedelje, u Dečjem pozorištu, sinoć je priređen multinacionalni i multikulturalni program na kom su nastupila deca iz nekoliko subotičkih škola, kulturno-umetničkih društava, plesnog studija i hora Muzičke škole.

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, upriličen je program za decu i mlade, u organizaciji Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević“, tokom kog su se čule recitacije na bunjevačkom, srpskom i mađarskom jeziku, videle igre naroda sa ovih prostora, kao i mnoštvo drugog sadržaja prilagođenog njihovom uzrastu. Članovi amsambla KUD „Bratstvo“ predstavili su se sa mađarskim i srpskim igrama.

„Drago nam je što smo deo ove manifestacije. Veoma je lepo za decu da idu na folklor, treniraju i čuvaju radiciju i kulturu svog naroda“ – kazala je tim povodom Tamara Kanalaš, članica KUD-a.

„Sa decom se mora puno raditi, od najranijeg uzrasta. Oni koji kod nas igraju folklor, nauče svašta, putujemo na razne manifestacije, ne samo da igraju nego da se kroz te aktivnosti susreću sa različitim stvarima i stiču nova iskustva. Cilj je zabava, međusobna komunikacija među vršnjacima, a sve u duhu tradicije.“ – Antuš Romić, KUD „Bratstvo“.

Ovakav događaj je bio i prilika svim prisutnima da porazgovaraju i prisete se koja su to dečija prava i obaveze, a sve u znaku ovonedeljne Dečje nedelje koja i nastoji da ukaže na potrebu očuvanja, ali i unapređenja položaja, prava i obaveze dece širom sveta.

„Dečja prava su pravo na obrazovanje, na zdravstvenu negu, slobodan život, a obaveze su da slušamo roditelje, idemo u školu…“ – kratko će učesnik manifestacije, Zdenko Đurašević.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *