Uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe, u Subotici otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su sedam pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su I. S. (46), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, i pripadnici te grupe G. Č. (43), N. Z. (50), A. D. (34), R. D. (60), S. D. (63), i M. R. (33), dok se za jednim muškarcem (47) intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja je prethodnih godina na teritoriji Srbije, Slovenije, Republike Srpske i Austrije u ilegalnim laboratorijama uzgajala marihuanu u veštačkim uslovima koju su potom, prevozili i prodavali širom Evrope.

U akciji koja je rezultat zajedničkog rada pripadnika MUP Srbije i policija Republike Srpske, Slovenije i Austrije, u prethodnom periodu, uhapšeno je više osoba, uglavnom državljana Srbije, dok je na teritoriji tih zemalja pronađeno ukupno 12 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenjeno oko 1.000 kilograma marihuane, 11 kilograma amfetamina, kao i veća količina oružja, namenski prepravljana vozila za transport narkotika, oko 600.000 evra, kao i velika količina opreme koja je korišćena za uzgoj marihuane.

U ovoj akciji, na teritoriji Subotice, otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima sa oko 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *