Zatvorena saobraćajnica kod podvožnjaka, u toku je njegovo rušenje

Od danas je i zvanično za saobraćaj zatvoren deo Ulice Maksima Gorkog koji se prostire ispod podvožnjaka, a saobraćaj je u tom delu grada regulisan vertikalnom saobraćajnom signalizacijom. Izmenjeno je i nekoliko pravaca u smeru ka Senćanskom putu i obratno, pa se vozačima savetuje da prate postavljene znakove, kao i novu svetlosnu signalizaciju koja je privremeno locirana kod zgrade Jadrana u Đure Đakovića, kao i na Majšanskom mostu.

Izvođač radova je sa prvi jutarnjim satima krenuo u rušenje podvožnjaka, pa je tako ovaj objekat preko kojeg je decenijama prolazila železnička pruga, posle 66 godina otišao u istoriju, a zameniće ga nova i moderna građevina koja će biti sagrađena za potrebe brze pruge Subotica – Novi Sad.

Kako je ranije izjavio Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Grada Subotice, građani će moći da koriste postojeće alternativne pravce, pružni prelaz u Kosovskoj ulici, Majšanski put, a u istočnom delu grada Lošinjsku ulicu i Novosadski put, odnosno obilaznicu oko Palića. Takođe, do 05. jula treba da bude završena i puštena u funkciju nova saobraćajnica koja će povezati deo Lošinjske ulice i Senćanski put, sa koje će izlaz biti kod Prečistača, dok će se do 20. jula završiti povez iz Bajnatske preko Senćanskog puta, gde je završen jedan deo zemljanih radova, čime će se obezbediti adekvatan protok saobraćaja u ovako podeljenom delu grada.

Autobusi će na većem broju linija do 05. jula saobraćati izmenjenim trasama, o čemu više možete pročitati ovde.

Od danas je u funkciji i pasarela koja se nalazi pored podvožnjaka, ali je potrebno da se ona prilagodi biciklistima, kao i ostalim kategorijama građana. Vukelić dodaje da su sa izgradnjom pasarele uočeni određeni nedostaci i potrebno je da se ona doradi, a Grad će nastaviti da kod izvođača radova insistira da se taj deo problema pokuša otkloniti, jer je evidentno da je u ovakvom obliku potpuno nemoguće osobama sa invaliditetom da je pređu, a jedan deo problema se javlja i kod roditelja koji svoju decu nose u kolicima.

Društvenim mrežama od jutros kruže fotografije i video snimci iz saobraćaja koji se od jutros odvija alternativnim putnim pravcima i građani imaju različita mišljenja i stavove, ali ono što je neminovno je da su potrebni strpljenje i poštovanje novonastalih saobraćajnih rešenja.