Za vikend radionice u UG „Klara i Rosa“

UG „Klara i Rosa“ u subotu, 16. septembra, organizuje druženje na kom će učesnici zajedno pripremati hranu. Okpljanje počinje u 17 časova, u kući Klare i Rose (Petefi Šandora 15).

„Okupljanje oko trpeze oduvek je povezivalo ljude. Radionica kojoj ćete prisustvovati je forma zbližavanja kroz kreativni proces kuvanja, druženje i zajedničku zdravu večeru. Neke od namirnica koje ćemo koristiti su: leblebija, kinoa, susam so (gomazio), heljda, pirinač, proso, sezonsko povrće i smokva iz našeg dvorišta.“ – piše u pozivu.

Organizatori napominju da je prethodna prijava obavezna zbog količine sastojaka potrebnih za pripremu večere, i to na mejl adresu: klarairosa@gmail.com.Participacija: 1000 dinara.

Radionicu vodi Heni Varga, umetnica i poznavalac makrobiotičke kuhinje.

U nedelju, 17. septembra, takođe u prostorijama Udruženja, održaće se likovne radionice:

Likovni klubić – za decu, od 15 do 17 časova.
Likovni klub – za odrasle, od 17 do 19 časova.

„Likovni klub(ić) je mesto gde se okupljamo da bi iskusili čari zajedničkog stvaralaštva. Naš cilj nisu uspesi na konkursima i takmičenjima, već razvoj i produbljivanje ljubavi prema vizuelnim umetnostima. Tokom radionica se igramo i stvaramo crteže, slike, grafike, skulpture, pravimo upotrebne predmete od kvalitetnih materijala (keramike, tekstila i papira). Svakom prilikom stvaralaštvo nam pruža uzbuđenje, zadovoljstvo, lepotu, igru, druženje, a daje nam i sve veće samopouzdanje, čini nas hrabrijim i smelijim. Kroz rad upoznajemo sebe, svoje misli ideje i osećanja, ali nas uči i razumevanju i prihvatanju drugih. Kroz likovne vežbe učimo kreativno razmišljane, maštanje i stvaranje sopstvenih ideja koje i realizujemo.“ – objašnjavaju organizatori.

Likovni klubić je nastao 2016. godine u Kanjiži. Radionice su osmišljene za manje grupe radi kvalitetnog i individualnog rada sa svim članovima klubića. Već 2017. godine počinjemo i radionice za odrasle koje se održavaju povremeno na inicijativu članova klubića, kao i zainteresovanih ljubitelja likovnih i primenjenih umetnosti. Radionice vodi Kukli Šćekić Tijana, diplomirani keramičar i nastavnik likovne kulture.

Participacija na radionici iznosi 800 dinara, a prijave je moguće izvršiti na telefon: 064/26-16-403.